College wil strand toegankelijker maken voor mensen met een beperking | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: SKvD

College wil strand toegankelijker maken voor mensen met een beperking

Het college van burgemeester en wethouders wil het strand toegankelijker maken voor mensen met een beperking. De gemeente gaat onderzoeken op welke manieren het strand toegankelijker gemaakt kan worden.

Bij dat onderzoek wordt onder andere gekeken naar het verlengen van de strandpaden. Uit dat onderzoek moet blijken wat de voor- en nadelen van een langer pad zijn en wat voor kosten hier aan verbonden zijn.

Uitkijkplateau

De fractie van ChristenUnie (CU) wees het college onlangs op de beperkingen van het strand. Het pad richting zee kan volgens die partij 50 meter langer met aan het eind een uitkijkplateau, zodat mensen met een beperking nog meer van de zee kunnen genieten. Ook vindt de partij dat de paden tussen de strandpaviljoens en strandopgangen meer aandacht verdienen. 'Sommige stukken worden schoon gehouden, andere niet en weer andere paden zijn verdwenen onder het zand', schreef CU in een brief aan het college.

Strandpaviljoen

Sommige paden zijn van strandpaviljoenhouders en vallen onder hun verantwoordelijkheid. De gemeente heeft met hen geen afspraken gemaakt en kan ze ook niet verplichten om de paden schoon te houden. Het college wil het onderhoud van de paden wel in het onderzoek meenemen.

Het is de bedoeling dat het strand voor de zomer van 2019 toegankelijker is gemaakt.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>