Programma Katwijk van Oranje | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
V.l.n.r. Annemarie Guijt, Katwijk Marketing, Teuntje van Delft, hoofdredacteur Uitgeverij Verhagen, Willem Schonenberg projectleider, (zittend) Mikel de Jong Rabobank, Dirk Bouman directeur Uitgeverij Verhagen, en Piet de Vries, Katwijk Marketing. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde.
V.l.n.r. Annemarie Guijt, Katwijk Marketing, Teuntje van Delft, hoofdredacteur Uitgeverij Verhagen, Willem Schonenberg projectleider, (zittend) Mikel de Jong Rabobank, Dirk Bouman directeur Uitgeverij Verhagen, en Piet de Vries, Katwijk Marketing. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde.

Programma Katwijk van Oranje

Programma Katwijk van Oranje

Zaterdag 13 oktober – 11.00 uur

Spectaculaire opening: Wat er precies allemaal gaat gebeuren blijft nog een verrassing. Kom gewoon kijken!

Zaterdag 13 oktober – 14.00; 16.00 uur

Muziek van Oranje: Iedere zaterdag is er muziek in de TheaterTent. Een unieke samenwerking van een lokale muziekvereniging en een koor. Het optreden op 13 oktober wordt verzorgd door de 'Band of Liberation' en het zeemanskoor 'Overal'.

Zaterdag 20 oktober – 11.30; 14.00; 16.00 uur

Muziek van Oranje: Iedere zaterdag is er muziek in de TheaterTent. Een unieke samenwerking van een lokale muziekvereniging en een koor. Het optreden van 20 oktober wordt verzorgd door 'Harmonie Katwijk' en 'KCM Jubilate'.

Woensdag 24 oktober – 14.00 uur

Lezing voor kinderen DunaAtelier: In het DunaAtelier wordt de lezing 'Engelandvaarders van Katwijk naar Engeland' gegeven. Hans Vingerling en George Makowski zullen de kinderen verschillende dingen leren over deze helden uit de oorlog. George's vader was zelf een Engelandvaarder, hij kan dus levendig en op een aansprekende manier over het onderwerp vertellen.

Zaterdag 27 oktober – 11.30; 14.00; 16.00 uur

Muziek van Oranje: Iedere zaterdag is er muziek in de TheaterTent. Een unieke samenwerking van een lokale muziekvereniging en een koor. Het optreden van 27 oktober wordt verzorgd door 'Chr. Muziekvereniging UNI' en 'het Rijnstreekkoor'.

Zaterdag 27 oktober – 13.30 uur

Filmvertoning 'Engelandvaarders' & Q&A met de cast: Bibliotheek Katwijk vertoont in haar hoofdvestiging aan de Schelpendam de video-opname die is gemaakt van de theatervoorstelling 'Engelandvaarders' die in 2016 in de Katwijkse duinen gespeeld werd. Na afloop van de filmvertoning is er een vraag- en antwoordgesprek met de schrijver/regisseur en de cast van de voorstelling.

Zaterdag 3 november – 11.30; 14.00; 16.00 uur

Muziek van Oranje: Iedere zaterdag is er muziek in de TheaterTent. Het optreden op deze zaterdag wordt verzorgd door 'DVS On Stage'.

Zaterdag 3 november – 15.00 uur

Filmvertoning 'Engelandvaarders': Het DunaAtelier laat de video-opname zien die is gemaakt van de theatervoorstelling 'Engelandvaarders'. Het verhaal over de dappere Engelandvaarders die vanuit Katwijk de zee op wilden gaan om naar Engeland te varen. De filmvoorstelling is te zien op zaterdag 3 en 10 november om 15.00 uur in het DUNAatelier.

Zaterdag 10 november – 11.30; 14.00; 16.00 uur

Muziek van Oranje: Iedere zaterdag is er muziek in de TheaterTent. Een unieke samenwerking van een lokale muziekvereniging en een koor. Het optreden van 10 november wordt verzorgd door 'Valkenburg's Harmonie' en 'COK Hallelujah'.

Zaterdag 17 november – Gehele dag

Afsluiting Katwijk van Oranje: Exposities en andere doorlopende activiteiten

Bezichtiging Dakota – Dagelijks van 11.00 tot 19.00 uur

In de TheaterTent op het Strandplein komt langzaam maar zeker een Dakota tevoorschijn. Deze wordt gemaakt van onderdelen van een origineel vliegtuig zand. Benieuwd naar het eindresultaat? Kom een kijkje nemen!

Foto-expositie in de TheaterTent – Dagelijks van 11.00 tot 19.00 uur

De cultuurhistorische verenigingen in de gemeente Katwijk hebben ieder hun fotoarchief doorgespit om mooie foto's te verzamelen. Deze expositie over verzet en bevrijding is te zien in de TheaterTent op het Strandplein.

Katwijks Museum – Dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

In het Katwijks Museum wordt tijdens Katwijk van Oranje de film 'Stormgetij' getoond. Daarnaast is er een fototentoonstelling met beelden uit WO II en kun je komen kijken naar voorwerpen uit deze tijd. Het Katwijks Museum is van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur open.

DunaAtelier – Vrijdag tot en met zondag van 14.00 tot 17.00 uur

In het DunaAtelier op de boulevard is een fotoreportage te zien waarin de Atlantikwall centraal staat. Ben je benieuwd hoe deze muur er vroeger uit zag? Kom dan gerust een keertje kijken.

Torenmuseum – Elke zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur

Ben jij benieuwd hoe was om in de oorlog in Valkenburg te wonen? In het Torenmuseum is een expositie te zien over de gebeurtenissen in Valkenburg tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Museum Engelandvaarders – dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur, zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

In dit museum in Noordwijk worden lokale helden geëerd voor hun daden in een tentoonstelling over de Engelandvaarders. Een aanrader voor liefhebbers.

Expositie Dorpshuis Valkenburg – Maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur

Hoe zag het leven van een Engelandvaarder eruit? Dit is te zien in de expositie in het Dorpshuis in Valkenburg. Daarnaast is er een overzicht gemaakt van de missies die een groep militairen uitvoerde vanaf Marine Vliegkamp Valkenburg.

Fietstocht – Dagelijks (gehele dag)

Fiets je graag, ben je geïnteresseerd in de verzetsgeschiedenis of allebei? Dan is de fietstocht wat voor jou. Fiets langs locaties die ook in populaire Soldaat van Oranje – De Musical centraal staan en treedt in de voetsporen van Erik Hazelhoeff Roelfsema en vele andere Engelandvaarders. Daarnaast zie je langs de route verschillende oorlogsmonumenten en andere bezienswaardigheden die met het thema van Katwijk van Oranje te maken hebben.


Wandeltocht – Dagelijks (gehele dag)

Maak een wandeling langs de kustlijn en door de duinen van Katwijk. Deze tocht voert je langs het Engelandvaarders Monument naar de resten van de Atlantikwall die nog in het Panbos te zien zijn en weer terug.

Fotopuzzeltocht – Dagelijks (gehele dag)

Op jouw wandelroute langs verschillende locaties die een rol speelden in de verzets- en bevrijdingsperiode, vindt je historische foto's. Beantwoord de bijbehorende vragen en maak kans op een prijs!

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>