CDA zet Mark Tuitert in voor Katwijkse bijdrage aan schaatsbaan in Leiden | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl

CDA zet Mark Tuitert in voor Katwijkse bijdrage aan schaatsbaan in Leiden

CDA Katwijk schakelt (ex)schaatser Mark Tuitert in om de overige partijen in Katwijk te overtuigen van het belang van een 333 meter ijsbaan in Leiden. Die gemeente heeft Katwijk om een bijdrage gevraagd, maar daar staan nog niet alle Katwijkse partijen om te springen.

De voormalig olympisch kampioen gaf op Twitter aan hoe belangrijk het verschil is tussen een 250 meter en 333 meter ijsbaan.

Tuitert: 'Voor niet-schaatsers is het verschil tussen een 250m en 333m ijsbaan moeilijk te begrijpen wellicht. Maar het is een wereld van verschil qua schaatsbeleving voor jong en oud neemt dat van mij aan!'

CDA liet de kans niet onbenut en reageerde meteen onder het bericht met de vraag of de schaatser die schaatsbeleving in een brief wil vangen. 'Misschien dat de vele tegenpartijen in Katwijk zich nog door een olympisch kampioen laten overtuigen dat ook voor recreanten een 333 meter baan veel beter is.' Geen probleem voor Tuitert, die aangeeft dat te zullen doen.

Leiden heeft Katwijk om een bijdrage van 388.000 euro gevraagd. Ook aan Alphen aan den Rijn is gevraagd om mee te betalen aan de nieuwe ijshal. De gemeenten is om geld gevraagd om het verschil in kosten tussen een 250 meter en een 333 meter schaatsbaan te overbruggen. Leiden wilde in eerste instantie voor een 250 meter baan kiezen, maar daar kunnen geen officiële wedstrijden op geschaatst worden.

De Katwijkse partijen staan niet te springen om een bijdrage te leveren. De gemeenteraad neemt op 18 oktober een besluit.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>