Dirk en Mien varen 60 jaar in het huwelijksbootje | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Dirk en Mien van Duijvenvoorde vierden hun 60-jarig huwelijksfeest.
Dirk en Mien van Duijvenvoorde vierden hun 60-jarig huwelijksfeest. (Foto: Piet van Kampen)

Dirk en Mien varen 60 jaar in het huwelijksbootje

Het is 26 september 1958 als Dirk van Duijvenvoorde (83) en Mien Barnhoorn (82) met een koetsje naar het gemeentehuis rijden om elkaar daar eeuwige trouw te beloven. Een belofte die zij zijn nagekomen en nog steeds erg gelukkig met elkaar zijn.

Door Piet van Kampen

In hun woning aan de Meerburgkade blikken zij op hun huwelijk terug. Dat begon voor de geboren Katwijkers met een kennismaking op de huwelijksmarkt, de Voorstraat. 'We zaten mekander achterna', zegt Mien en Dirk direct er over heen: 'We vonden mekander wel leuk'. Het liefdesvlammetje wakkerde aan en de trouwdag volgde een paar jaren later. Die werd met een uitstapje naar Halfweg gevierd en feestelijk in zaal Haasnoot afgerond. Aanvankelijk woonde het jonge paar in bij een vriendin van Mien. Toen hun huis klaar was betrokken zij dit in de Prins Bernhardlaan. Later verkasten zij naar de Hoorneslaan en de Schelpendam om 2 jaar geleden op de Meerburgkade neer te strijken. Zij hebben daar het 'oude' Katwijk aan de haven zien veranderen tot wat nu de Zwaaikom is.

Heimwee naar de tijd van vroeger? Dirk: 'Nee hoor, het is prima zo. De tijden veranderen'. Het paar schonk 3 kinderen het leven. Zij werden verrijkt met 9 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen.

Zeeman

Dirk was met Mien en de zee getrouwd. Als schipper verdiende hij de kost op een vissersboot en later heeft hij schepen, die verkocht waren, naar diverse landen in de wereld gevaren. Hij zou er uren over kunnen vertellen. Mien was een vaardige handwerkster. Zij hield van het strand en een wandelingetje. Toe Dirk na zijn arbeidzame leven meer tijd had, knapte hij een boot op om lekker mee te gaan vissen en werd ook een Manusje van alles bij Skuytevaert. Ook Mien was daar vaak te vinden. Samen genoot het paar ook van mooie Rijnreizen en genieten nu van hun ruime uitzicht. 'Ik zou best de weekmarkt hier wel eens willen zien, want ik hou van reuring', wenst Dirk hardop.
Beiden zijn 'ontiegelijke liefhebbers van lezen', ook Bijbelse boeken want het is een gelovig stel dat veel van elkaar houdt.

'Geven en nemen', is hun levenswijsheid. Bij een huwelijksjubileum hoort ook een feestje. Dat vierden zij met de kinderen en kleinkinderen in Strandpaviljoen 't Centrum aan het strand.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>