Petitie tegen bibliotheek in Noordzeepassage | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pr

Petitie tegen bibliotheek in Noordzeepassage

Op de website petities24.com is een petitie verschenen tegen een bibliotheek in de Noordzeepassage in het centrum van Katwijk aan Zee. De initiatiefnemer wil hiermee voorkomen dat de gemeente de plannen voor een Kennis- en Cultuurcentrum op die locatie doorzet.

De petitie is vrijdag 5 oktober online gezet en heeft op dit moment (8 oktober 12.00 uur) meer dan 600 handtekeningen binnen. Ondertekenaars noemen het 'geldverkwisting' en 'de meest onlogische plek die je maar bedenken kan'.

Het is nog niet duidelijk of de initiatiefnemer de handtekeningen aan de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders wil aanbieden.

De gemeenteraad neemt donderdag 18 oktober het besluit over de locatie Noordzeepassage. In het Kennis- en Cultuurcentrum verschijnt niet alleen een bibliotheek, maar ook een muziekschool. Daarnaast wordt er samengewerkt met K&O en Welzijnskwartier, zodat er één cultuurorganisatie ontstaat.

Update

Initiatiefnemer Theo van der Plas laat in onderstaande reactie weten waarom hij de petitie is gestart.

De reden dat ik de petitie gestart ben, is omdat ik niemand ken die het met de plannen eens is en het proces ondoorzichtig is. Het kost per inwoner meer dan 150 euro. Een gezin van 4 personen betaalt in feite meer dan 600 euro voor een bibliotheek terwijl niet duidelijk is of het concept werkt, daarbuiten gelaten alle risico's van dit project zoals geluidhinder. Gemeente Katwijk gaat op de stoel van een ondernemer zitten met publiekelijk geld en verhoogt de belasting. Ik denk ik niet de enige ben die het flauwekul vind dat deze zaken bij elkaar moeten zitten. Heeft men al nagedacht wat er gebeurt als er van de partners/deelnemers wegvalt: wie gaat dan de huur betalen? Of gaan de subsidies dan weer omhoog? De uiteindelijke betaler en risiconemer is de inwoner. Wat ik als reden zie voor dit falende beleid is dat de Noordzeepassage uit de route ligt. De ondernemers hebben een 'A' locatie maar als je kijkt naar de doorloop lijkt het eerder een 'B' locatie. Het zou gemeente Katwijk sieren als ze in dit geval de ondernemers geen slachtoffer maken van hun gestuntel en actief kijken hoe ze dit kunnen verbeteren. De verbetering hoeft niet veel te kosten. Kijk eens naar de Coop in Katwijk binnen. Hier zijn een paar borden geplaatst om de parkeergarage aan te duiden, die niemand wist te vinden en dat werkt. De petitie zal ik ter beschikking stellen aan diegene die zich ook hard maken voor het verwerpen van dit belachelijke idee.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>