Goede doelen ontvangen steun van Stichting Sint en Pietenactie | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pr.

Goede doelen ontvangen steun van Stichting Sint en Pietenactie

Stichting Sint en Pietenactie zamelt al zo'n 21 jaar geld in voor goede doelen. Door middel van Sinterklaasbezoeken aan particulieren, scholen, bedrijven en instellingen wordt er zoveel mogelijk geld ingezameld om goede doelen in Katwijk, Rijnburg, Valkenburg en omgeving financieel te ondersteunen. In het verleden werd er steeds één doel uitgekozen waar het ingezamelde geld aan werd gedoneerd. Sinds dit jaar bestaat het Sint en Pietenactie Donatiefonds. Via dit fonds konden in de eerste twee kwartalen van dit jaar organisaties, onder bepaalde voorwaarden, een donatie aanvragen. Veel organisaties komen normaliter niet in aanmerking voor subsidies of algemene fondsen en dit fonds wil deze organisaties kleinschalige initiatieven laten realiseren. Meer over dit initiatief kunt u lezen op de website van de stichting.

Afgelopen vrijdagmiddag 5 oktober heeft de eerste uitreiking plaatsgevonden van het Sint en Pietenactie Donatiefonds in Pannenkoeken en Grillrestaurant De Beslagkom in Katwijk. Het bestuur heeft uit de ingediende aanvragen, tien winnaars gekozen welke een donatie zullen ontvangen voor het ingediende initiatief. Winnaars van een donatie voor hun initiatief kregen een cheque overhandigd uit handen van de voorzitter van de Sint en Pietenactie Donatiefonds, Kees de Mol. In totaal is er 8.350 euro uitgedeeld aan de volgende aanvragers; Chr. muziekvereniging DVS junioren, G. de Colignyschool, Peuterspeelzaal de Verrekijker op het AZC Katwijk, Stichting de Katwijkse Zeeverkenners, De Kattukse Brainweek, Christelijke Basisschool Hoffenne Noordwijk, Autisamen, Stichting Historisch Brandweer Materieel Katwijk, Dorpshuis Rijnsburg en Kinderpoli LUMC Leiden. Na de overhandiging van de cheques volgde er een fotomoment met alle winnaars en het bestuur van de Stichting Sint en Pietenactie, waarna de middag met een hapje en drankje werd afgesloten.

Het bestuur van de Stichting Sint en Pietenactie is blij dat hun nieuwe initiatief van het donatiefonds zo goed aanslaat en zal dit vervolg geven. Met de opbrengsten van het komende seizoen zal het Sint en Pietenactie Donatiefonds nieuwe aanvragen een bijdrage kunnen doen in 2019. Via de website mogen nieuwe aanvragen ingediend worden, mits er wordt voldaan aan de criteria zoals genoemd in de algemene voorwaarden op de site.

De Sint en zijn Pieten zijn ook alweer druk in voorbereiding voor komend seizoen en kunnen via Stichting Sint en Pietenactie vanaf nu weer gevraagd worden om bij u langs te komen. Wilt u ook graag een goed doel steunen? Boek dan nu een bezoek via de Pietentelefoon, info op onze website; www.sintenpietenactie.nl.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>