Katwijkse Mirjam Ouwehand debuteert met fantasyboek | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pr

Katwijkse Mirjam Ouwehand debuteert met fantasyboek

Van de hand van de Katwijkse Mirjam Ouwehand is afgelopen week het boek 'Misschepsels van Meh – De Schemerling' verschenen. Het is het debuut van Ouwehand, geschreven onder de naam J.J. Miro. 

Het verhaal is gebaseerd op een van de toneelstukken, die zij zo'n tien jaar geleden heeft geschreven en opgevoerd bij Mimiek's Theater. In tegenstelling tot eerder werk, was dit een verhaal met een duister randje. Dat viel goed bij de jonge spelers.

Na de uitvoering vroegen ze haar of ze er een boek van kon maken. 'Weet ik niet,' was haar antwoord. 'Maar ik kan het proberen.' Vijf jaar later belandde het vierhonderd pagina tellende manuscript bij uitgeverij Zilverbron, die het besloot uit te geven.

Het verhaal

Het is vijf jaar geleden dat het dorpskind Hannah het moeras betrad en de Schemerling ving. Sindsdien is de helft van Meh gehuld in duisternis en zit het jonge meisje vast in een doorgedraaide werkelijkheid. Overal ter wereld wordt er geleden onder de gevolgen van de vangst. Zelfs in het moeras. Want hoewel Jonos zich in het begin prima vermaakte met het meelokken van de vele verdwaalde zielen, valt er de laatste tijd niet veel meer te beleven. De mensen zijn gevlucht en zijn gebied is zo goed als uitgestorven.

Dan ontmoet hij Flok, een oersterke maar stijfkoppige dwerg. Hij haalt hem over om hem te helpen met het bevrijden van de Schemerling, in de hoop dat alles weer zal worden zoals het was.

Maar is de aangerichte schade niet te groot om te herstellen? Is de jarenlange nachtmerrie niet te gruwelijk om te vergeten?

Releaseparty

'Misschepsels van Meh – De Schemerling' is geschikt voor lezers tussen de 15 en 150 jaar en is online te bestellen, op www.artbooksshop.com. Het is ook verkrijgbaar tijdens de openbare releaseparty, op zondag 28 oktober in cultuurcafé de Leidse Lente. Tussen 15.00 en 18.00 is de Katwijkse daar aanwezig zijn om boeken te signeren.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>