Directeur van basisschool De Burcht met pensioen | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Wim Glasbergen (rechts) in gesprek met gasten tijdens een geanimeerde receptie.
Wim Glasbergen (rechts) in gesprek met gasten tijdens een geanimeerde receptie. (Foto: Piet van Kampen)

Directeur van basisschool De Burcht met pensioen

Wim Glasbergen neemt afscheid tijdens verwendag

Vorige week vrijdag was een ongewone dag in het leven van Wim Glasbergen. Na 43 jaar nam hij afscheid van het onderwijs om van zijn pensioen te genieten. 

Glasbergen was 32 jaar lang verbonden aan basisschool De Burcht nadat hij 11 jaar werkzaam was voor de Marnixschool in Katwijk. Maar De Burcht werd 'zijn school'. 'Ik heb al mijn collega's zelf mogen benoemen en we hebben een prachtig team', prijst hij hen. 'Ze zijn superenthousiast. Ook hebben we een goed bestuur en een goede ouderraad waarmee het prettig was om samen te werken', vertelt Glasbergen vol lof over een lange periode waaraan nu een einde is gekomen.

De afscheid nemende directeur heeft in de loop de jaren de ontwikkelingen in het onderwijs meegemaakt en ook gevolgd. 'Van krijtje op het bord tot aan de laptop', glimlacht hij fijntjes.

Dat Glasbergen over een enthousiast team beschikte werd maar al te duidelijk. Hem werd een onvergetelijke verwendag aangeboden. Samen met echtgenote Anke werd hij van huis in Rijnsburg gehaald en met de boot naar Valkenburg gebracht. Met het pontje over en per koets naar de school waar alle leerlingen een erehaag vormden en 'de meester' toezongen. Later op de dag kwamen vele gasten via de rode loper binnen en hem de hand schudden, ouders en oud- leerlingen. Ook de receptie werd geheel in eigen hand uitstekend verzorgd. Herinneringen werden opgehaald. Cadeaus van collega's en attenties van de gasten werden in dank aan genomen. De verwendag voor de aimabele directeur werd op een gezellige manier afgesloten. Samen met zijn gezin en collega's werd er genoten van een heerlijk diner in Herberg Welgelegen.

Het einde van een tijdperk. Gaat Wim zijn collega's missen? 'Natuurlijk ga ik ze missen. We hebben een prachtig en enthousiast team', benadrukt hij nogmaals. Wat zijn de toekomstplannen? 'Een kennis zei tegen mij: Wim kijk maar eens rustig rond. Dat ga ik dan ook doen. Mijn moeder en schoonmoeder leven nog dus wordt het een extra bezoekje. Voor een dagje uit en samen met Anke fietsen komt er nu ook tijd genoeg', blikt Glasbergen vooruit. Hij oogt voldaan en geniet er duidelijk zichtbaar van deze onvergetelijke dag voor hem en zijn echtgenote.

Door Piet van Kampen

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>