Tweede leven voor Maranathakerk | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pr.

Tweede leven voor Maranathakerk

In juni van dit jaar liet de Protestantse Gemeente Rijnsburg (PGR) als eigenaar van de Maranathakerk weten, op zoek te zijn naar een nieuwe bestemming voor deze leegstaande kerk.

De PGR heeft in samenspraak met de gemeente Katwijk aan onafhankelijk adviesbureau Het Oversticht in Zwolle, gespecialiseerd in cultuurhistorie en herbestemming, gevraagd de mogelijkheden voor herbestemming te onderzoeken. Dit mede gezien de (mogelijke) status als gemeentelijk monument. De PGR hoopt op een duurzame invulling voor de nu leegstaande kerk, die recht doet aan de plek in de wijk en respectvol is ten opzichte van de oorspronkelijke functie. Het Oversticht zal de belangstelling van initiatiefnemers inventariseren.

De groep Gideon heeft de kerkenraad van de PGR deze week in een brandbrief laten weten dat dit wellicht een laatste kans is om fouten uit het verleden te herstellen. Zij hebben er veel voor over om de Maranathakerk een tweede leven te gunnen. 'Dit proces is momenteel in volle gang. Onze gemeente wordt daar op gepaste wijze en te zijner tijd volledig over geïnformeerd. De wijze waarop wordt door onszelf bepaald en kan niet door derden worden opgelegd', zo is de reactie van Jeroen Ravensbergen, voorzitter van PGR.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>