College staat geen permanente beheerder toe tegen vandalisme op sportpark | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pr
Rijnsburg

College staat geen permanente beheerder toe tegen vandalisme op sportpark

Op Sportpark Middelmors in Rijnsburg is het niet mogelijk een permanente beheerder aan te stellen, die op het terrein woont. Dat antwoordt het college van burgemeester en wethouders aan CDA en ChristenUnie (CU). Die twee partijen hadden daar schriftelijke vragen over gesteld vanwege 'vandalisme, brandstichting en vernieling' op het sportpark.

'Het vandalisme dat tijdens onbemande uren plaatsheeft, brengt steeds meer schade aan de thuishaven van Rijnsburgse Boys aan', meldden de twee coalitiepartijen vorige maand in een persbericht. Zij vroegen het college of het niet mogelijk was om een 'permanente beheerder in de leegstaande ruimte boven de kantine te vestigen', op voorstel van Rijnsburgse Boys.

Bestemmingsplan

Het college ziet die mogelijkheid niet vanwege het bestemmingsplan. Wel geeft het college aan, dat 'dringende redenen aanleiding kunnen zijn om af te wijken van het bestemmingsplan', maar 'in dit geval is dat niet gewenst gelet op precedentwerking'.

Als de gemeente bewoning op Middelmors toestaat, kunnen 'meerdere (sport)verenigingen met een dergelijke aanvraag komen'. 'Het is bovendien niet toegestaan om te wonen in bijgebouwen', stelt het college.

Het college erkent, dat de aanwezigheid van een beheerder kan bijdragen om vandalisme tegen te gaan, maar vraagt zich af of daar huisvesting voor nodig is.

Sportparkmanager

'Bij de Vitale sportverenigingen v.v.Katwijk en Valken'68 hebben we op een aantal momenten overdag een stukje 'toezicht' kunnen realiseren door de aanwezigheid van een sportparkmanager. Het aanstellen van een beheerder biedt voor Rijnsburgse Boys mogelijkheden om het sportpark overdag openbaar te stellen/houden met een lager risico op ongewoon gebruik en/of vandalisme. Het is niet haalbaar om een sportparkmanager op elk sportpark voor alle uren te realiseren.'

Het college belooft 'op korte termijn met betrokkenen in gesprek te gaan over effectieve maatregelen om de overlast te bestrijden'.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>