Oud-burgemeester van Katwijk zwaar beveiligd na bedreiging | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Oud-burgemeester van Katwijk zwaar beveiligd na bedreiging

Oud-burgemeester Jos Wienen wordt extra zwaar beveiligd.

De burgemeester van Haarlem kreeg twee weken terug al extra beveiliging bij zijn huis na een bedreiging. Ook op het gemeentehuis op de Grote Markt is zijn beveiliging opgeschroefd. Zwaar bewapende agenten bewaken daar sinds vandaag de deur.

Het Openbaar Ministerie (OM) laat aan de NOS weten dat die bewaking inderdaad te maken heeft met de beveiliging van Wienen.

Brand

Ook zijn voorganger, Bernt Schneiders, werd al eens bedreigd in Haarlem. De oud-burgemeester kreeg in 2015 extra beveiliging nadat zijn auto in brand was gestoken.

Motorclubs

De daders werden toen gezocht in kringen van motorclubs. De daders achter de bedreiging van Wienen kunnen uit diezelfde richting komen. Wienen voorkwam dat de Hells Angels een nieuw clubhuis openden. Daarnaast werd het clubhuis van motorclub No Surrender gesloten na een politie-inval.

Het OM doet verder geen uitspraken over de bedreigingen.

Wienen was van 2001 tot 2016 burgemeester van Katwijk.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>