Martin Oei concerteert in Rijnsburg Klassiek | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Martin Oei in het Amsterdams Concergebouw. | Foto: Martin Waalboer
Martin Oei in het Amsterdams Concergebouw. | Foto: Martin Waalboer (Foto: )
Rijnsburg

Martin Oei concerteert in Rijnsburg Klassiek

De bijzonder getalenteerde Classic Young Master Martin Oei treedt op zaterdag 6 oktober om 19.30 uur op in Rijnsburg Klassiek. Deze Young master, die eerder optrad in het Concertgebouw met Daniël Wayenberg, de oudste meesterpianist van Nederland, vervangt hem. Wayenberg moest enkele weken geleden plotseling een ernstige operatie ondergaan, toen er bij hem een levensbedreigende ziekte werd geconstateerd. Rijnsburg Klassiek is blij dat Martin Oei zijn plek aan de vleugel in de Burgt aan het Koomansplein inneemt.

Door de enthousiaste steun van de sponsoren BMP Datapartners, gemeente Katwijk, Uitgeverij Verhagen en enkele privésponsoren kan het comité Rijnsburg Klassiek blijven organiseren.

Talent

Martin Oei (1996) is een jonge pianist die zowel op moderne vleugels als op historische instrumenten optreedt. Hij is gefascineerd door fortepiano's en Franse vleugels van het merk Erard. Op zijn negende begon hij met piano spelen, een jaar later nam de Young Musicians Academy van Fontys Conservatorium hem aan. Sinds 2013 studeert hij bij haar aan het Fontys Conservatorium. Vanaf 2012 is Oei door Classic Young Master ondersteund met muzikale programma's voor o.a. de Hermitage en het Dordrechts Museum. Oei won diverse prijzen (o.a. Prinses Christina Concours, Jong Muziektalent Nederland, Young Pianist Foundation, Steinway & Sons). Met verschillende orkesten speelde hij Gershwins Rhapsody in Blue, Beethovens 5de pianoconcert en het pianoconcert van Schumann. Oei gaf recitals bij het Grachtenfestival, Beethovenfest (Bonn) en bij het Internationaal Kamermuziekfestival van Janine Jansen.

Op zijn veertiende nam hij zijn eerste CD op. Hij presenteerde zijn CD begin 2011 tijdens het AVRO Radio 4-programma Spiegelzaal. Begin 2012 nodigde TV programma 'De Wereld Draait Door' Martin uit om te spelen voor Joop van den Ende.

Op zijn zestiende gaf Oei een solo recital in het Concertgebouw: de wereldpremière van de reconstructie van Beethovens Fantasiesonate in D door Cees Nieuwenhuizen. De tweede CD van Oei met deze fantasiesonate was diverse malen te horen op BBC 3 en Radio 4. Tijdens het Beethovenfest 2013 speelde hij deze sonate in Bonn, waar de jonge Beethoven het driedelige werk in 1792 gecomponeerd heeft.
Wie dit concert van Martin Oei wil bijwonen is van harte welkom op zaterdag 6 oktober om 19.30 uur. Voor en na het concert is er gelegenheid een kopje koffie of een glaasje wijn of fris te nuttigen. Toegang vrij.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>