Muziekprogramma 'Katwijk van Oranje' | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Mannenkoor Jubilate is een van de deelnemers aan het muziekprogramma.
Mannenkoor Jubilate is een van de deelnemers aan het muziekprogramma. (Foto: pr)

Muziekprogramma 'Katwijk van Oranje'

Tijdens Katwijk van Oranje zijn er iedere zaterdag drie bijzondere muziekvoorstellingen bij te wonen. Voor het evenement, van 13 oktober tot en met 17 november in Katwijk, werken lokale muziekverenigingen en koren met elkaar samen. Het resultaat is een unieke programma met de naam 'Muziek van Oranje'.
 

Nooit eerder werd er op deze schaal samengewerkt door de verschillende muzikale disciplines die Katwijk kent. De projectgroep wist meerdere orkesten en koren aan zich te verbinden – partijen die voor de gelegenheid samen een optreden zullen verzorgen.

Alle verenigingen studeren dezelfde muziekstukken in, maar iedere gelegenheidscombinatie geeft hier haar eigen invulling aan. Hierdoor ontstaat een bijzonder en toch gevarieerd programma, waarbij het de moeite waard is om iedere zaterdag opnieuw te komen kijken en luisteren.
 

Soldaat van Oranje

De stukken die gespeeld worden, hebben uiteraard betrekking op de verzets- en bevrijdingsperiode en sluiten aan bij de thema's die naar voren komen in Soldaat van Oranje - De Musical. Ze zijn speciaal voor de gelegenheid gearrangeerd door Aldert Fuldner – dirigent/arrangeur KCM Jubilate en Rob Balfoort – dirigent/arrangeur DVS en Harmonie Katwijk. Stukken die ten gehore gebracht worden zijn onder andere Sailing Home, Land of Hope and Glory, Nearer my God, Arromanches, Soldaat van Oranje, I pray for the power of love.

Voorafgaand aan het project zijn er bovendien grootschalige gezamenlijke repetities, waar de deelnemende verenigingen met elkaar zullen samenspelen of -zingen.
 

TheaterTent

De uitvoeringen zijn in de TheaterTent op het Strandplein en zijn gratis toegankelijk. Per zaterdag zijn er drie optredens gepland: om 11.30, 14.00 en 16.00 uur.

De eerste uitvoering, die een half uurtje vroeger zal aanvangen, op 13 oktober om 11.00 uur, krijgt een extra speciaal karakter. Op 17 november zijn er, in verband met de geplande intocht van Sinterklaas, geen uitvoeringen.
 

Website

Op de website www.katwijkvanoranje.nl is het complete programma van 'Muziek van Oranje' te vinden – inclusief een weergave van welke verenigingen gezamenlijk zullen optreden. Geïnteresseerd in de achtergrond van het project?

In het geplande Katwijk van Oranje-Magazine, dat uitkomt in de week van 8 oktober, zal meer te lezen zijn over de totstandkoming van dit bijzondere muzikale programmaonderdeel.

 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>