Gio van Ree van Scheveningen en Omar Hamdi in gevecht om de bal. | Foto: ORangePictures / Frans de Best
Gio van Ree van Scheveningen en Omar Hamdi in gevecht om de bal. | Foto: ORangePictures / Frans de Best Foto: Frans de Best

Katwijk pakt driepunter op Houtrust

Algemeen

Weer met tien man boekte Katwijk (weer) een zwaarbevochten zege. De teruggekeerde Robbert Susan mocht zich matchwinner noemen. Hij kopte halverwege de tweede helft de Katwijkers naar een een 1-2 overwinning.

Een weerzien met een oude bekende afgelopen zaterdag. Sommigen kijken met enige romantische weemoed terug op de duels op Houtrust. Maar, naast het veiligstellen van de Topklasse playoffs zo'n 8 jaar geleden, heeft Katwijk maar weinig om met plezier op terug te kijken in Scheveningen. Herfstige wedstrijden in kniehoog gras, waar vaker niet, dan wel de punten werden meegenomen.

Eén voordeel dit jaar: het gras was op de juiste hoogte geknipt, zij het vervangen door kunstgras met kurk. Het hoofdveld omzoomd met moderne LED-verlichting, maar langs de lijn nog steeds het krakkemikkige tribunetje en de supportersfavoriet, de HEMA-worsttent.

De wedstrijd op Houtrust was ook een weerzien met Robbert Susan. Jack van den Bergh kon na twee wedstrijden schorsing weer een beroep doe op zijn aanvoerder, net als op Bart Sinteur die één wedstrijd was geschorst. Verder maakte die dag Mike van den Ban zijn eerste minuten in het tweede en zat Michiel van Dam op de bank bij de Katwijkers. Raoul Esseboom daarentegen, moest weer geblesseerd toekijken.

De Katwijkers startten sterk aan het duel, vlot combinerend, al had het moeite om het gaatje te vinden in de Scheveningse defensie. Een afstandsschot van Joey Jongman bracht uiteindelijk toch de voorsprong. Gelost van ruim buiten 'de 16' zwabberde het schot boven Wolsheimer onderkant lat de goal in. Het betekende vrijwel meteen het einde van de Katwijkse dadendrang en dat bood Scheveningen mogelijkheden. Gevaarlijk werd het daarbij wel, maar scoren deed het uitiendelijk maar één keer. Donald bracht de ruststand op 1-1.

Van den Berg probeerde in de rust met een enkele omzetting - Mamedov voor Tesselaar - het initiatief terug te nemen. Met resultaat, zo'n tien minuten in de tweede helft kopte Susan een voorzet van Stveen Sanchez Angulo achter Wolsheimer. Scheveningen kon daar weinig tegenover zetten. Ook niet nadat Katwijk alweer met tien man kwam te staan, na een dubieuze rode kaart voor Mamedov - de fluitist, econometriestudent Sam Droge, had zeker zijn dag niet op Houtrust. De grootste kans was nota bene voor het tiental Katwijkers, maar het bleef bij 1-2

Uit de krant