| Foto: Geert Bekker
| Foto: Geert Bekker Foto: Geert Bekker

Grasshoppers Dames 1 verliest van Binnenland

Algemeen

Solar-systemen Grasshoppers heeft afgelopen zaterdagavond in een goed gevulde sporthal Cleijn Duin de wedstrijd om de Supercup tegen 4Consult/Binnenland niet in winst weten om te zetten. In een spannende wedstrijd die tot in de laatste seconde nog 2 kanten op kon namen de bezoekers uiteindelijk de beker mee naar huis.

De eerste voorsprong is voor Grasshoppers (5-3) maar Binnenland neemt al snel het initiatief over en kan met name via Zera Butter (3x3) uitlopen tot een voorsprong van maximaal 9 punten. De ploeg van Rick Driessen en Frans Mens herstelt zich daarna enigszins om via scores van Gillian Scholten de eerste periode af te sluiten met 10-17.

Aanvallend gaat het aan Katwijkse zijde wat beter lopen en de 2e periode is dan ook voor Solar-systemen. In eerste instantie kan Binnenland verder uitlopen maar scores van Mia Hordijk (2x3), Evelien Lutje Schipholt en Ilse Kuijt brengen hun ploeg weer langszij (25-25). Twee achtereenvolgende scores van Ingrid vd Plas zetten Grasshoppers weer aan de goeie kant van de score maar een drietje in de laatste Barendrechtse aanval bezorgt Binnenland een minimale voorsprong met de rust (29-30).

Binnenland komt – getuige de 7-0 run – beter uit de kleedkamer en kan aanvankelijk de voorsprong vergroten voordat Grasshoppers wat terug kan doen (29-37). Het antwoord komt vervolgens van Solar-systemen en scores van Noor Driessen, Iris Govers en Ingrid vd Plas brengen de thuisploeg weer terug in de wedstrijd (40-43).
Ook in het laatste kwart geven beide ploegen elkaar weinig toe en is het scoreverloop gelijk opgaand. Twee scores van Deborah Vos en Ilse Kuijt van afstand geven Solar-systemen een kleine voorsprong maar het antwoord van Binnenland komt 2x via Maxime Essenstam (49-50). Het is superspannend wat ook aan het meelevende publiek is te merken. Met nog iets meer dan 30 seconden voor het einde lijkt de overwinning naar Grasshoppers te gaan - na mooie scores van Mia Hordijk en Noor Driessen – maar de laatste 2 scores zijn voor Binnenland en daarmee ook de Supercup. Eindstand 59-60.

Op zaterdag 29 september speelt Solar-systemen de eerste competitiewedstrijd thuis tegen Jolly Jumpers uit Tubbergen. Aanvang van de wedstrijd is 21.00 uur.

Uit de krant