Varen is een grote hobby van Piet en Geert van Vliet.
Varen is een grote hobby van Piet en Geert van Vliet. Foto: pr

Piet en Geert van Vliet 65 jaar getrouwd

Algemeen

Maandag 24 september 2018 is het 65 jaar geleden dat Piet van Vliet (89jaar) en Geert van Vliet-de Leeuw (88jaar) elkaar het jawoord gaven.

Beiden zijn geboren op het Moleneind in Rijnsburg en kennen elkaar al vanaf de kindertijd.

Piet en Geert waren buren. Maar aan verkering werd pas veel later gedacht.

Varen

Piet ging bij zijn vader in de (groente) grossierszaak in Den Haag werken en nam deze later samen met zijn broer Gerrit over. Daarnaast had hij een aantal standplaatsen op de markt in Voorburg en Wassenaar. Geert, dochter van binnenschipper de Leeuw, ging in betrekking o a. in de Pan in Wassenaar.
In 1953 trouwden zij en gingen wonen op het Moleneind in een woonboot. Daar werden Annet en Henk geboren.

De boot werd spoedig te klein, zodat er naarstig naar een huis werd gezocht. Ze vonden een plekje aan de Vliet ZZ en lieten daar een nieuw huis bouwen. Daar werd Gerie geboren.

Door vader Piet werden in het grossier vak vele uren gemaakt, vroeg op en laat thuis. Moeder Geert was thuis voor de kinderen.

Zegeningen

Toen ze eenmaal in hun huis langs de Vliet woonden, misten ze het water toch wel. Een boot werd hun grote hobby. Voor hun plezier gingen ze varen en ze noemden de boot, als echte Rijnsburgers 'ons Uitje'. Vele uren brachten ze door op de Kaag. Hun kinderen en later de kleinkinderen genoten van de watersport. Ruim 50 jaar hebben zij de boot gehad. Deze zomer konden ze het niet laten om vanuit hun woning, inmiddels verhuisd naar de Kleipetten, met een kleiner bootje naar het Joppe te varen om de familie op te zoeken, naar de kinderen die inmiddels hun eigen onderkomen op het water hebben.

Pa Piet en moeder Geertje zijn dankbaar dat zij samen oud mochten worden. Het credo van ma is: 'Tel uw zegeningen één voor één'. De kinderen wensen hun ouders, met de kleinkinderen (12) en achterkleinkinderen (15) nog een fijne tijd toe en Gods zegen op hun pad.

Uit de krant