Afbeelding
Gert van Es met zijn vrouw (op de achtergrond) met zijn vader van 92.

Campinggast Gert van Es: 'Katwijk-virus zit al 70 jaar in mijn lichaam'

Algemeen

'Het was dit voorjaar alweer 70 jaar geleden dat ik voor het eerst, als baby van 3 maanden, op camping Zuidduinen kwam.

Door Gert van Es

Mijn vader had met zwager Gerrit Ipenburg in de winter van '47 in een loods van Amstellin aan het Weerdsingel in Utrecht een houten huisje gemaakt. Het huisje werd ieder jaar medio april opgezet en aan het eind van de schoolvakantie weer afgebroken en mee naar huis in de Moerbeistraat genomen of opgeslagen in een loods in Katwijk. Ik herinner me nog goed dat het opzetten altijd iets was waar we naar uitzagen. Als kind was je blij weer naar Katwijk te mogen gaan, al was het maar voor een dag.

70 jaar na dato blijkt het Zuidduinen Katwijk-virus nog net zo sterk aanwezig. Zullen we dan, was de vraag in huize van Es? Nou, we gaan eerst maar een chaletje huren op de camping, daarna zien we wel, zei mijn echtgenote. En zie nu, we hebben dit voorjaar zes weken met onze sleurhut een plek gehad op de camping. Heerlijke periode die achteraf veel te kort bleek. We kunnen niet wachten tot medio mei 2019, we gaan weer!

Heel stiekem hoop ik dat de volgende generaties Van Es ook het virus bij zich dragen. Ik hoop net zoals mijn vader mijn 92 en 93'ste verjaardag op Zuidduinen te kunnen vieren. Het motto van mijn vader was, ik ben zo oud geworden dankzij de schone lucht in Katwijk. Ik hoop echt dat dat waar is en ook op ons van toepassing is.'

Uit de krant