Rijnstraatbewoners moeten gaan betalen voor ligplaatsen | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Rijnstraatbewoners moeten gaan betalen voor ligplaatsen

Bewoners aan de Rijnstraat in Katwijk aan den Rijn moeten gaan betalen voor de ligplaats van hun bootje of sloep achter hun woning. Dat hebben ze te horen gekregen van het Hoogheemraadschap van Rijnland.

Het waterschap stuurde twee maanden geleden een brief, waarin de bewoners de keus kregen om het watergedeelte van 8,2 bij 3 meter te huren of te kopen.

Volgens het waterschap maken bewoners gebruik van het 'eigendom' van Rijnland en moet dat worden vastgelegd. De huurprijs bedraagt 250 euro per jaar. Bewoners kunnen het watergedeelte ook kopen voor 70 euro per vierkante meter.

De brief heeft bij veel Rijnstraatbewoners tot gefronste wenkbrauwen geleid. Zeker bij bewoners die daar al decennialang wonen.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>