Mohamad Mahmoed passeert Jack van Moerkerk van Ajax. | Foto: OrangePictures

Quick Boys laat Ajax kansloos: 5-1

Algemeen

Quick Boys blijft winnen, nu werden de amateurs van Ajax aan de zegekar gebonden. Bij de rust leidden de blauwwitten met 2 -0, die voorsprong werd direct na de rust verder vergroot. De teller stopte bij 5-1.

Voorlopig namen beide tegenstanders de tijd om elkaar af te tasten, doelkansen bleven voorlopig uit. De eerste doelkans was voor de bezoekers toen Jack van Moerkerk de bal aflegde op Mitchel Burgzorg die zijn doelpoging gekraakt zag. Direct daarna leek ook Quick Boys kansrijk te worden. Kay Tejan wist Ricardo Kuijvenhoven te bereiken, ook in dit geval wist een tegenstander de doelpoging van Van Kuijvenhoven te neutraliseren. Kort daarna was een doelpoging van Bert Steltenpool een prooi voor doelman Ruben Zandwijken.

Weer zou Ajax zich laten gelden. Vanaf de rechterflank kreeg Celso Uhlenbeek teveel ruimte om een aanval op te zetten. Doelman Paul van der Helm wist te voorkomen dat de voorzet van Uhlenbeek een medespeler bereikte waardoor gevaar uitbleef. Ook Kevin Owusu Asare leek dicht bij de opening van de score.

Nadat Tim Bloemendaal op het middenveld onnodig balverlies leed kon Ajax gevaarlijk worden. De bal werd naast het doel van Van der Helm geplaats waardoor Quick Boys een achterstand bespaard bleef.

Naarmate de eerste helft verder vorderde trokken de blauwwitten het initiatief naar zich toe. Halverwege de eerste helft kreeg Quick Boys de eerste kans om de score te openen. Uit een kort genomen hoekschop bereikte Marc de Kruijs Bert Steltenpool die de bal niet de juiste richting meegaf. Toch kwam Quick Boys in deze wedstrijdfase op voorsprong. Een vrije schop van Kay Tegan werd doorgekopt waardoor Kelvin Maynard werd bereikt, hij gaf de bal het laatste zetje over de doellijn waardoor Quick Boys op voorsprong kwam.
Quick Boys bleef jagen op een verhoging van de voorsprong maar wist daar voorlopig geen verandering in aan te brengen.

Na een half uur spelen leek Marc de Kruijs Bert Steltenpool in staat te stellen de score verder te vergroten. Steltenpool kon niet profiteren. Naarmate verder succes uitbleef kreeg Ajax weer moed om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Met nog een paar minuten te spelen werd Ricardo Fransberg gevaarlijk, de alerte Paul van der Helm voorkwam de score van de gasten.

Met de rust in zicht verdubbelde Quick Boys de voorsprong. De basis werd gelegd vanaf de linkerflank van waaruit Kay Tejan werd bereikt die het overzicht behield om de bal langs doelman Zandwijken te plaatsen. Tot de rust zou de tussenstand ongewijzigd blijven.
Ajax keerde na de rust terug zonder Celso Uhlenbeek, Tim de Jong was zijn stand-in. Coach Yuri Rose kon al na een minuut een streep zetten onder de door hem uitgedachte tactiek voor de tweede helft. Verdediger Bart Spil plaatste een terugspeelbal ongelukkig terug en passeerde daarmee zijn eigen doelman waardoor de voorsprong van Quick Boys wel heel goedkoop werd verhoogd.

Quick Boys rook bloed en probeerde de score verder op te hogen. Eerst moest Bart Spil ten koste van een gele kaart aan de noodrem trekken, de vrijeschop die hieruit volgde bleef zonder gevolgen voor Ajax. Ajax beperkte zich tot spaarzame uitvallen, terwijl Quick Boys op zoek naar meer bleef aandringen bij de gasten. Omdat succes voor de blauwwitten uitbleef en Ajax uit angst voor een monsternederlaag zich beperkte tot verdedigen leek de wedstrijd dood te bloeden.

Halverwege de tweede helft leek Quick Boys weer te scoren, ditmaal uit een vrije schop van Kelvin Maynard. Nu stompte doelman Zandwijken de bal uit het doel.
Toch zou Ajax zich nog laten gelden. Ricardo Fransberg kon profiteren van gestuntel in de blauwwitte verdediging om vervolgens de bal fraai in het doel van doelman Van der Helm te krullen. Dat doelpunt leek Ajax zelfs nog hoop te geven op meer maar verder succes bleef uit voor de Amsterdammers.

Na een dubbele wissel bij Quick Boys, Marc de Kruijs werd vervangen door Cem Sahin en Bert Steltenpool verliet het veld voor Dennis Kaars stelde Quick Boys orde op zaken. Eerst verdween een afstandsschot van invaller Thijs van Hofwegen over het doel. Met nog tien minuten te spelen stak Ajax Quick Boys weer de helpende hand toe. Een indraaiend vrije schop belandde ongelukkig via Bart Spil in het doel. Een paar minuten later bepaalde Ricardo Kuijvenhoven met een ziedend schot de uitslag op 5-1.

Quick Boys lijkt op dreef. Drie wedstrijden gespeeld, evenzoveel keren gewonnen waardoor momenteel de ranglijst wordt aangevoerd. Nooit te vroeg juichen, het seizoen is nog pril. Toch, in de afgelopen jaren zijn er genoeg mindere starts van het seizoen geweest.