Tiental Rijnvogels sleept punt uit het vuur [Foto's] | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Remo van Heiningen miste via de paal de winnende treffer. | Foto: PR
Remo van Heiningen miste via de paal de winnende treffer. | Foto: PR (Foto: )
Foto's Sport

Tiental Rijnvogels sleept punt uit het vuur

Ook in de tweede competitiewedstrijd vloog er een vogel regen een rode kaart aan. Na een kwartier mocht (moest) Niek Ossevoort al de groene mat verlaten. Een overtreding buiten de zestien op rechts op Marc Halaux leverde hem de rode prent op.

'Een zware beslissing' mopperde een toeschouwer. 'Die vent was er nog niet helemaal door en er stonden nog verdedigers in het centrum' bromde hij nog na. Zijn onvrede was volgens vriend en vijand niet ten onrechte. Op dat moment hadden de Katwijkers na een prima start – schot van Chadion Melfor geblokt en een vallende kopbal van Romano van der Stoep net over - via Max van Steen al de leiding genomen. Na een corner van Van der Stoep rondde de spits koelbloedig af.

Zo spelend leken de Kooltuinboys in het Betuwse Opheusden rijp om te gaan oogsten. Doch het duel kantelde na die fatale 15e minuut. De aanvalsdrift van de vogels moest worden bijgesteld en het was nu zaak om de poort dicht te houden. De gastheren sprongen slordig met de mogelijkheden om en bijna was het 0-2 geworden toen Arie de Vreugd na een vrije trap van Jaap van Duijn vallend inkopte en doelman Peter Veeneman alle moeite had om een tweede treffer te voorkomen. De rust werd zonder verdere schade gehaald.

Dat het in het tweede bedrijf een kwestie van overleven zou worden lag dik voor de hand. De vleugelspelers van de thuisclub kregen volop de ruimte en de vogels kwamen duidelijk een mannetje te kort. Toch groeven zij zich niet in en trachtten met een aantal goede aanvallen de bakens te verzetten. Uit een van deze tegenstoten schoot Van der Stoep naast. De druk op de Katwijkse veste bleef echter aanhouden en halverwege de tweede helft kopte de geheel vrijstaande Remy Raterink de gelijkmaker snoeihard van dichtbij binnen. De Katwijkers rechtten echter de ruggen en gingen ondanks een man minder toch op zoek naar de volle buit. De beloning bleef echter uit al waren er kort voor het scheiden van de markt twee dotten van kansen die alsnog goed voor een driepunter waren.

Voordien kwam verdediger Ted de Man een teenlengte te kort om een vrije trap van Sammy Zandbergen tot de winnende treffer te promoveren. De ultieme mogelijkheid om de zege over de streep te trekken was voor Van der Stoep. Na een voorzet van Van Duijn faalde de nummer 10 echter door van dichtbij naast te knallen. Tussentijds moest doelman Jeffrey Verkerk zijn eerste echte redding verrichten om zijn team in de race te houden. Toch bleven de gasten er in de dying seconds in geloven. Nu was het verdediger Reno van Heiningen die een vrije trap uit een moeilijke hoek de bal van dichtbij via de paal naast kopte. Ondanks het harde werken werd het dus een magere oogst.

Op basis van de kansen lag een zege voor de rood-witten meer voor de hand. Met gemengde gevoelens toog men richting Katwijk. Vandaag had er meer ingezeten.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>