Tips voor Open Monumentendag | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Pontje in Valkenburg. Foto: pr

Tips voor Open Monumentendag

Vandaag is het Open Monumentendag en dat betekent dat veel monumenten in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg gratis toegankelijk zijn.

Ook dit jaar openen een aantal bekende monumenten hun deuren, zoals de Oude Kerk en het museum van het Genootschap Oud Rijnsburg. Er zijn rondleidingen in het Koning Willem Alexander gemaal in Katwijk aan Zee. Het pontje vaart over de Oude Rijn in Valkenburg. En het Katwijks Museum organiseert net als ieder jaar de culturele dag. Daarnaast is er een programma met wandelingen, fietstochten, concerten, lezingen en tentoonstellingen.

De officiële opening van de Monumentendag vindt om 10.00 uur plaats op de Oude Begraafplaats in Katwijk. Deze wordt gedaan door burgemeester Cornelis Visser en wethouder Jaco Knape. Shantykoor 'Voor de Mast' verzorgt de muzikale ondersteuning. Op het Oude Graf is een tentoonstelling over de zeelieden die hier hun laatste rustplaats vonden. Het volledige programma van de Open Monumentendag 2018 is te lezen op extra.katwijk.nl.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>