Koestal4You wordt een bijzondere Burendag | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Angelique Hogewoning: 'Ik wil graag  in mijn eigen wijk iets doen’. | Foto: Piet van Kampen
Angelique Hogewoning: 'Ik wil graag in mijn eigen wijk iets doen’. | Foto: Piet van Kampen (Foto: )

Koestal4You wordt een bijzondere Burendag

Zaterdag 22 september is de landelijke Burendag. Voor Angelique Hogewoning wordt het een spannende dag want zij heeft het initiatief genomen om dit ook in haar wijk De Koestal te organiseren. 'De wijk nieuw leven inblazen' is haar doelstelling.

Door Piet van Kampen

Angelique bruist van energie als zij vooraf uit de doeken doet wat er allemaal te gebeuren staat maar vooral wat voor organisatie eraan vooraf gaat. 'Bloed, zweet en tranen', vertelt de enthousiaste bewoonster van de wijk die tevens lid is van de Bewoners Commissie. 'Ik ben de wijk ingedoken en heb een aantal mensen gesproken en kreeg positieve reacties voor mijn plannen. De mensen vinden het net als ik wel spannend'. Op zich is het een sprong in het diepe. Angelique hoopt dat deze dag een aanzet is om meer in de wijk te gaan organiseren. 'Ik doe veel vrijwilligerswerk en werk samen met Welzijnskwartier in andere wijken. Nu wil ik graag in mijn eigen wijk iets doen', geeft zij als reden aan om haar nek uit te steken om de buurt bij elkaar te krijgen. Er zijn flyers gedrukt die in de wijk worden bezorgd waarop een aantal activiteiten is vermeld.

Ervaringen in andere wijken in de gemeente waren de laatste jaren zeer positief. Waarom zou het in De Koestal ook niet kunnen? Onderlinge saamhorigheid in een 'warme stal'. Angelique gelooft er in en wil zich er voor inzetten. Niet alleen op 22 september maar ook met vervolgactiviteiten waarbij met name aan de kinderen wordt gedacht. Ook voor hen wacht voldoende vermaak. Schilderen, schminken, koekjes versieren, een springkussen, een healthy snackbar en een DJ-workshop.

De bijeenkomst begint om 12.00 uur met een multiculturele picknick waar ieder zijn of haar favoriete gerecht mee kan nemen en om 13.00 uur barst het helemaal los op een grasveld aan de Prins Bernhardlaan met o.a. muziek van Greg-a-man. Wethouder Adger van Helden zal het buurtfestijn officieel komen openen. Veel winkeliers van het Bosplein en de Julianalaan hebben allen op hun eigen manier een sponsorbijdrage toegezegd. 'Ook zij waren zeer enthousiast' glundert Angelique die aangeeft dat het feestje geheel vrijblijvend en gratis is.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>