Afbeelding
Foto: pr

Leerling Wellant College in hoofdrol theaterstuk 'Fly me to the moon'

Algemeen

Het is bijna 50 jaar geleden dat de eerste mens voet op de maan zette. Hoe zal ons leven er over nog eens 50 jaar uitzien?

De brugklasleerlingen van het Wellantcollege in Rijnsburg duiken de komende weken het lokaal in en werken met duurzaam materiaal aan het innovatief technologisch product. Dit hoogstaand product nemen de leerlingen ook mee naar de tentoonstelling rondom het theatrale openluchtspektakel 'Fly me tot he moon', onder regie van Martine Zeeman. Hierin krijgt de 11-jarige Joost de unieke kans om naar de maan te gaan en dat te bekijken.

Hoofdrolspeler Joost is in zijn rol een leerling van het Wellantcollege Rijnsburg. Joost wordt op zijn reis door de tijd aan de hand genomen door een bijzondere figuur die hem niet alleen de verre toekomst laat zien, maar ook hoe onze keuzes in het nu daar invloed op hebben. Joost valt van de ene verbazing in de andere en leert hoe belangrijk de ontwikkelingen in de ruimtevaart zijn. Binnen de lessen komen de toekomstige ontwikkelingen, duurzaamheid en keuzes maken ruim aan bod.

Het theaterspektakel wordt opgevoerd op 27, 28, 29 en 30 september, 4, 5, 6 en 7 oktober, aanvang 20.15 uur. Locatie: 'Moonyard' op het buitenterrein van Decos, tegenover Estec, Huygensstraat 30 in Noordwijk. Volwassenen betalen 25 euro per kaart, en scholieren 10 euro. Kaarten zijn te bestellen via www.demuzenoordwijk.nl

Uit de krant