Zijn alle wijken in de gemeenteraad vertegenwoordigd? | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Local Focus

Zijn alle wijken in de gemeenteraad vertegenwoordigd?

Alles over Katwijk heeft alle adressen van alle raadsleden eens op een kaartje van Katwijk gepind, zoals u hieronder kunt zien. Zo'n kaartje geeft altijd een leuk en overzichtelijk beeld.

Wat meteen opvalt, is het aantal raadsleden dat in het zeedorp van Katwijk woont. Dertien van de 33 om precies te zijn en dat is meer dan een derde van de raadsleden. In Katwijk-Binnen wonen er zes, waarvan er een in de Zanderij woont. In Rijnsburg wonen zes raadsleden, in Valkenburg vier en in Rijnsoever drie.

Wie heeft meegeteld komt op 32 raadsleden. Er woont namelijk ook een raadslid in het 'buitengebied', tegenover het Panbos.

Wat ook opvalt, is dat er geen enkel raadslid in de wijk Hoornes woont. Maar daar woont wel een wethouder.

Verdeling

Als we nog verder inzoomen en kijken waar de raadsleden van de verschillende partijen wonen, dan blijkt dat de zeven CDA'ers (groene pins) verdeeld over de dorpen en wijken wonen. Alsof ze daar bij het samenstellen van de kieslijst op hebben geselecteerd. Dat kun je ook zeggen van de ChristenUnie-raadsleden (blauw), die ook verdeeld wonen, in tegenstelling tot de SGP'ers (oranje), waarvan er vier van de vijf in het zeedorp wonen.

De DURF-raadsleden wonen in Katwijk-west, terwijl de Gemeentebelangers (bruin) juist weer alleen ten oosten van de provinciale weg wonen. Die van Hart Voor Katwijk (lila) wonen het verst bij elkaar vandaan. De raadsleden van de vier eenpersoonsfracties wonen in Katwijk-Zee en Valkenburg.

 
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>