Kom dit weekend de sfeer van Azie proeven en beleven.
Kom dit weekend de sfeer van Azie proeven en beleven. Foto: pr

Pasar Malam bij Stoomtrein Katwijk Leiden

Algemeen

Komend weekend, 25 en 26 augustus, vindt bij de Stoomtrein Katwijk Leiden voor de eerste keer een Pasar Malam plaats.

Waan je in Azië met haar verrassende tropische geuren, bijzondere maaltijden en gastvrije sfeer. Kom lekker eten in de rijtuigloods. Geniet van de muziek van diverse artiesten en een dansgroep. Sla je slag bij de stalletjes met Aziatische artikelen (ook echte antieke krissen en houtsnijwerk) op het museumterrein en rijd mee met de stoomtrein. Een uitgelezen kans voor een gezellig dagje uit voor het hele gezin met een vleugje stoomromantiek!

Azië om de hoek

Een bezoek aan deze Aziatische markt biedt een tropische shopping- en entertainmentbelevenis voor het hele gezin. Dat betekent, genieten van het podiumprogramma, lekker eten en drinken en natuurlijk kijken bij de kramen of er nog wat leuks te scoren valt. Door eigen import zijn er al leuke artikelen te koop vanaf 1 euro. En dat alles op een wel heel bijzondere en authentieke locatie: het buitenmuseum van de Stoomtrein Katwijk Leiden. Op beide dagen rijden de treinen tot 18.00 uur en is het museum tot 19.00 uur open. Een mooie gelegenheid om 's avonds nog te genieten van een heerlijke Indische maaltijd bij een van eettentjes.

In 1970 begon een klein groepje mensen met ritten voor publiek. Dat kleine groepje is inmiddels uitgegroeid tot zo'n 125 vrijwilligers en een erkend museum met eigen historische gebouwen en een grote collectie rijvaardige stoom-, diesellocomotieven en rijtuigen.
Vooral voor kinderen is het smalspoor aantrekkelijk omdat de locomotieven niet zo groot zijn.

In samenwerking met de Indonesische ambassade in Den Haag wordt de collectie van de Stoomtrein Katwijk Leiden uitgebreid met twee stoomlocomotieven afkomstig van Indonesische suikerfabrieken die zijn gebouwd door de Nederlandse locomotieffabriek Du Croo & Brauns uit Weesp. Daar is jarenlang achter de schermen heel hard aan gewerkt. De locomotieven zullen hopelijk binnenkort naar Nederland kunnen worden verscheept. Bij de Stoomtrein Katwijk Leiden zullen ze gerestaureerd worden. Een stukje Indonesië zal daardoor tastbaar zijn in Nederland en weer rijdend aan het publiek getoond kunnen worden.

Toegangsprijzen: Volwassenen: 9 euro. Kinderen van 4 t/m 12 jaar: 7 euro.
Kinderen van 0 t/m 3 jaar: gratis. Openingstijden: op zaterdag open van 10.30 – 19.00 uur en zondag van 10.30 – 19.00 uur.

Uit de krant