Afbeelding
Foto: Piet van Kampen

Grauwe garagemuur wordt fleurige wand

Algemeen

Tineke Berkheij is lid van de Wijkraad Katwijk aan de Rijn en woont in de Koestal. Zij liep al een tijdje met het idee rond, een grauwe garagemuur op te fleuren. Wie kon dit beter doen dan muurschilderes Marleen Dijkdrent? Sinds afgelopen weekend is de Prinses Beatrixlaan door haar opgefleurd.

Door Piet van Kampen

Tineke bedacht het concept en kreeg binnen de Wijkraad groen licht voor haar idee en de raad stelde een budget beschikbaar. Woningcorporatie Dunavie, eigenaar van de garagebox stemde ook in. 

Buurtbewoners zijn blij met haar initiatief. Een van de bewoners is Angelique Hogewoning, lid van de Bewonerscommissie. Zij keek tevreden toe hoe de schilderes haar creatie aanbracht. 'De Koestal heeft een kleurtje nodig', zegt zij onomwonden. 'We moeten de wijk een beetje wakker schudden.'

Reacties

Dijkdrent heeft een reputatie opgebouwd. Het natuurtalent dat zich later ook verder op de Kunstacademie bekwaamde, heeft al ontelbare muurschilderingen aangebracht, niet alleen in Katwijk, maar ook daarbuiten. 'Van kinderkamers tot mijn grootste werk in het Katwijks Museum', lacht de penseelkunstenares bescheiden.

Haar meest recente werk is de muurschildering die een wand in het nieuwe zwembad siert. 'Hier heb ik veel leuke reacties op gehad en nu ik hier bezig ben krijg ik ook weer complimenten.'

Uit de krant