Renovatie van De Voorhof gereed | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
De kleine zaal aan de kant van de Vliet heeft een vrolijk en fleurige uitstraling gekregen. | Foto: CvdS.
De kleine zaal aan de kant van de Vliet heeft een vrolijk en fleurige uitstraling gekregen. | Foto: CvdS.
Rijnsburg

Renovatie van De Voorhof gereed

'Prachtig' en 'Wat is het mooi geworden'. Zomaar wat reacties afgelopen maandagmiddag tijdens de Seniorenmiddag in De Voorhof.

Na maanden van hard werken is de renovatie van kerkelijk centrum De Voorhof gereed. Hanneke van Leeuwen laat namens het College van Kerkrentmeesters PGR weten dik tevreden te zijn met het resultaat. 'Hiermee is ook een eind gekomen aan tweewekelijks vergaderen met de uitvoerder, architect, interieuradviseurs voor de 'look en feel' en het CvK bouwteam'. Er is dan ook veel gebeurd in de afgelopen maanden.

eigentijds en functioneel

Een kleine opsomming: vervanging van de plafonds met een prachtig lichtplan, schilderen van alle wanden en deuren in diverse fraaie kleuren, aanpassing van het podium, volledig nieuwe inrichting van de toiletruimten met schitterend kleurgebruik, nieuwe vloeren, geluidsisolatie in zaal 6 en 7, verplaatsing van de crèche vanuit het oogpunt van veiligheid naar de begane grond en een nieuwe opslag voor de stoelen.

Op de begane grond hebben met name de grote zaal en de ontmoetingsruimte ieder hun eigen uitstraling gekregen. De grote zaal laat een sfeer zien voor het houden van kerkdiensten, condoleances als-ook voor het vieren van een feestje. Het nieuwe verlichtingsplan is hiervoor uitermate geschikt. De 'wall of history' is een knipoog naar het verleden van Rijnsburg. De akoestische wand brengt wat een ieder er in ziet, bij welke gelegenheid dan ook. Met de samenvoeging van zowel nieuw als bestaand meubilair wordt, in combinatie met nieuwe stoffering, een prachtige eenheid gevormd.

De ontmoetingsruimte is stoer met z'n stalen pui, maar tevens lounge-achtig door het nieuwe interieur. Kortom: een ruimte waar je een verjaardag wilt houden of een feestje wil vieren.

Medio augustus gaan de Ontmoetingsdiensten en alle kerkelijke activiteiten weer van start.

De officiële opening zal plaatsvinden op zaterdag 8 september a.s. om 16.00 uur

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>