Arie en Jannie 70 jaar getrouwd | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Piet van Kampen

Arie en Jannie 70 jaar getrouwd

Een platina huwelijk, het is slechts weinig echtparen gegeven. Arie Klinkenberg (92) en Jannie Klinkenberg-Kraijenoord (89) mochten dit heugelijke feit afgelopen zondag 5 augustus samen met hun nazaten in huize Klinkenberg aan de Roodborstlaan vieren. 

Door Piet van Kampen

   

Beide echtelieden zijn geboren en getogen Katwijkers. Trouw aan elkaar en aan hun dorp waar zij elkaar leerden kennen. Arie was bevriend met Dirk Jonker van de manege waar hij Jannie een keer ontmoette, omdat zij met een paardenwagen samen met vriendinnen op pad moest. Arie met een ondeugende blik: 'Wat een mooie meid vond ik dat en die laat ik nooit meer gaan', was hij toen al zelfverzekerd. Het vonkje was er en de liefdesvlam ging bij een tweede ontmoeting op de Boulevard pas echt branden. Een paar jaren later volgde het moment waarop zij elkaar de ringen omschoven en bij de ouders van Arie het feestje vierden. Uit hun verbintenis werden Wilma, Cees en Karin geboren. Het paar werd tevens gezegend met 9 kleinkinderen en 12 achterkleinkinderen.

Honkvast

'Het was inkruipen bij mijn oma aan de E.A.Borgerstraat. Wij kregen de voorkamer en de bedstee', vertelt Jannie. 'Daar kan ik heel veel over vertellen, maar dat doe ik niet', lacht de bruidegom ondeugend. Na vijf jaar verkaste het stel naar hun huidige woning aan de Roodborstlaan waar zij nog steeds wonen en nooit meer vandaan willen. Arie verdiende de kost jarenlang op de koopvaardij en nadien bij Vroom & Dreesmann in de logistiek. Moeder de vrouw voedde de kinderen op en was erg creatief met handwerken en schilderen.

'De eerste jaren was hij meer van huis dan thuis', blikt Jannie terug maar het paar is elkaar immer trouw gebleven. Samen genoten zij van vakanties naar Noorwegen, Oostenrijk en Frankrijk. 'Noorwegen is absoluut mijn favoriete vakantieland' geeft Arie aan. 'Maar ik heb ook veel van de wereld gezien toen ik op de m.s. Rotterdam voer. Lezen en een puzzeltje leggen deed hij tussentijds ook graag. Na het pensioen deed Arie vrijwilligerswerk door met ouderen een boodschapje te doen of af een toe hen een verzetje te bieden.

Het geheim van hun huwelijk: 'Lief en behulpzaam zijn', volgens de bruidegom en 'Heel gewoon doen wat je moet doen', is de levenswijsheid van de bruid.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>