Katwijkers spelen hoofdrol in nieuwe EO-serie 'Typisch Katwijk' | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pr.

Katwijkers spelen hoofdrol in nieuwe EO-serie 'Typisch Katwijk'

De EO heeft de afgelopen maanden meerdere Katwijkers gevolgd. De Katwijkers zijn vanaf maandag 3 september te zien in de serie Typisch Katwijk.

De camera's van de omroep zijn niet onopgemerkt gebleven in het dorp. Van enkele dorpsgenoten was al bekend dat zij gefilmd werden en een extra oproep van de EO in de Facebookgroep 'Je bent een Kattuker als' wakkerde het vuurtje nog even aan. De oproep voor 'mooie mensen en verhalen' werd beantwoord met meer dan 200 reacties van Katwijkers die wel een bijzondere dorpsgenoot wilden voordragen.

De serie bestaat uit twaalf afleveringen die het alledaags leven van een aantal Katwijkers in beeld brengt. De afleveringen zijn drie weken lang iedere maandag tot en met donderdag te zien om 19.20 uur op NPO 2.

In de eerste week gebeurt er al genoeg met de Katwijkers.

Maandag 3 september

In deze aflevering maken we kennis met volkszanger Jeroen die nu eindelijk wil doorbreken. Want zo bekend als Katwijk is, dat wil Jeroen ook wel. Meneer Tjon is de enige Chinees die in de Katwijkse loempiafabriek werkt. Al 20 jaar, maar er is eigenlijk geen collega die iets weet van hem. En terwijl Co en Ton zelf rondkomen van 70 euro per week, zijn ze hun eigen voedselbank begonnen om andere gezinnen te helpen.

Dinsdag 4 september

De 93-jarige Huig probeert met een heus Katwijks harinkje zijn buurvrouw te verleiden tot een gezellig praatje. De dames van de Rooie Buurt binden de strijd aan met de meeuwenstront die hun witte was bedreigt. Vader André hoopt vurig dat hij zijn chauffeursbestaan kan opgeven nu zijn zoon, volkszanger Jeroen van Katwijk, mogelijk gaat doorbreken.

Woensdag 5 september

Nel, de ongekroonde koningin van de wasserette in het verpleeghuis, viert haar verjaardag. De 93-jarige Huig zoekt, na een afwijzing van zijn buurvrouw, zijn heil op het Katwijkse strand. En de hele familie van volkszanger Jeroen van Katwijk rukt uit naar zijn optreden op de braderie in Oegstgeest.

Donderdag 6 september

Garnalenvisser Cees moet, in afwachting van het garnalenseizoen, zijn zus Katrien helpen met huishoudelijke taken. Wijkagenten Kelvin en Huibert doen op een zwoele zomeravond een opmerkelijke ontdekking op de plaatselijke camping. En in het huis van voormalige zeeman Bas, klinkt nog dagelijks het verlangen naar het leven op zee.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>