Uiterste en echt laatste deadline voor locatiekeuze bibliotheek | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: EvdV

Uiterste en echt laatste deadline voor locatiekeuze bibliotheek

Noordzeepassage of Baljuwplein? Voor 1 december moet de gemeenteraad een besluit nemen over de locatie voor het nieuwe Kennis- en Cultuurcentrum, oftewel de nieuwe bibliotheek in combinatie met K&O en het Welzijnskwartier. Twee maanden later dan gepland, maar 1 december is echt de deadline, blijkt uit een onlangs genomen besluit van het college van burgemeester en wethouders.

Het onderzoek naar het Baljuwplein als mogelijke locatie voor het Kennis- en Cultuurcentrum zorgt er voor, dat de deadline later valt dan gepland. En voor het eind van dit jaar moet er echt een beslissing worden genomen, in verband met de deadline van de koopakte van de Noordzeepassage als voor die locatie gekozen wordt.

Compensatie eigenaar

De gemeente heeft een overeenkomst met de eigenaar van de Noordzeepassage: Verenigde Bedrijven Krol (VBK). VBK heeft 'ingestemd met uitstel van definitieve verkoop naar uiterlijk 1 oktober 2018', staat in de nota van het college van burgemeester en wethouders. Bij verder uitstel wil de eigenaar gecompenseerd worden voor '50 procent van de gederfde inkomsten voor de twee maanden extra vertraging'. En mocht de Noordzeepassage helemaal afvallen, dan gaat het om 100 procent compensatie. Het gaat om een bedrag tussen de 30.000 en 60.000 euro.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>