Dierenambulance platgebeld over jonge meeuwen | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: S. Kornet

Dierenambulance platgebeld over jonge meeuwen

Dierenambulance regio Leiden wordt platgebeld over jonge meeuwen.

Jonge meeuwen lopen de laatste weken piepend door de straten. De meeuwen zijn uit hun nest en op ontdekkingsreis, maar kunnen nog niet vliegen. Ze lopen daardoor wat verloren rond.

Trauma

De Dierenambulance ontvangt talloze telefoontjes over de beesten. Het aantal is niet bij te houden en niet aan te rijden voor ze. 'Mevrouw, praat me er niet van. Ik krijg er zo wat een trauma van´, vertelt een medewerkster aan De Katwijksche Post.

Advies

Haar advies is, om de jonge beestjes zoveel mogelijk met rust te laten. Tenzij de jonge meeuw echt gewond is. Kijk dan wel uit voor de ouders, die kunnen wel eens aanvallen als je te dicht bij het jong komt.

De gemeente Katwijk geeft het advies om een bezem te gebruiken als een jonge meeuw in de weg zit. Met de bezem kan de meeuw voorzichtig naar een andere plek worden geleid.

Meer meeuwenleed lees je deze donderdag in De Katwijksche Post

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>