Afbeelding
Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Zorgen over stoeprandje Boulevard

Algemeen

Politiechef Peter Koot uitte tijdens een raadsvergadering zijn zorgen over het veelbesproken randje tussen fietspad en trottoir op de Boulevard. Het randje veroorzaakt fietsongelukken, waarvan vorig jaar één ongeluk een dodelijke afloop had.

De stoeprand heeft de aandacht van de politie. Koot maakt zich zorgen over de fietsers. Het verschil in hoogte tussen het fietspad en de stoep, brengt menig fietser ten val. De politie heeft de gemeente daarom het advies gegeven om nog eens naar de verkeerssituatie te kijken.

Vergevingsgezind

De stoeprand werd dit jaar al eerder door ChristenUnie (CU) onder de aandacht gebracht. De partij stelde vragen aan het college van burgemeester en wethouders en eiste aanpassingen. CU stelde zelf een zogenoemd 'vergevingsgezind randje' voor. Dat randje waar de stoeprand langs fietspaden niet recht maar schuin loopt, is onder andere in Den Haag te zien.

Analyse

Ondanks aandringen van CU, besloot het college om het randje te laten voor wat hij is. Het college miste toen een goede analyse naar de oorzaak van de ongelukken op de Boulevard.

Aan die analyse wordt nog gewerkt, laat een woordvoerder van de gemeente Katwijk weten. Uit de analyse moet blijken of het stoeprandje aangepast moet worden.

Uit de krant