Afbeelding

LIVEBLOG - Katwijkers bij de Nijmeegse Vierdaagse

Algemeen

De laatste loodjes! Katwijkse deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse lopen vandaag de laatste kilometers. Alles over Katwijk en I Love Katwijk doen live-verslag van de laatste meters.

Het LIVEblog is gesloten. Alle Katwijkers, Rijnsburgers en Valkenburgers bedankt! Jullie hebben een topprestatie geleverd. 

14.00 uur: Rob Kazius loopt vandaag niet voor de eerste keer en zeker niet voor de laatste keer!

13.50 uur: 'Ik loop helaas de 50.' De eerste dag liep deze Katwijker al een blaar op. Gelukkig heeft hij 2 Katwijkse dames mee. Jennifer de Jong heeft veel blaren vooraf gehad, maar deze week niet. Ze hebben het naar hun zin. 'Dit kan niet meer stuk.'

13.45 uur: Deze Rijnsburgers stampen flink door. Gelukkig konden ze nog snel hun presentje van Katwijk meepikken.

13.30: Wijnand, Dirk en Marieke Kuijt hebben eindelijk even een rustplekje gevonden. Ze zien er fris uit. Wijnand: 'Maar schijn bedriegt'.

13.20 uur: De Katwijkse Marjan roept alle Katwijkers op om volgend jaar mee te doen. 'Hier krijg je zo'n kick van!'

13:06: Er is er één jarig hoera, hoera! Gefeliciteerd Frank Zwaal! De Katwijker loopt dit jaar voor het eerst mee en is ook nog eens jarig.

13.05: Deze drie Katwijkse dames zitter er effe doorheen. Volgend jaar willen we niet meer, zeggen ze. 

13.00 uur: Deze dames kwamen speciaal voor Kappie langs.

12.50 uur: De Rijnsburgse broers Leo en Sjaak Heemskerk lopen op marsmuziek de 50 kilometer. De Rijnsburgse vlag gaat altijd mee.

12.45 uur: Wim Klok loopt de 50 kilometer en dat valt toch best tegen. 'Mijn ouders hadden me nog gewaarschuwd. Ik heb het toch onderschat. Maar ik ben een bikkel, ik red het wel.' Hij moet nog 12 kilometer tot de finish. 'Ik kijk uit naar de mooie dames die daar op me staan te wachten. Daar moet ik dan wel even een selfie mee maken, om naar mijn vrienden te sturen.

12.30 uur: De Katwijkse brandweermannen zijn er ook vandaag. Wim van der Bent en Dirk Spaargaren lopen lekker. Donderdag was vermoeiend. 'Dat zag je aan het eind ook aan onze gezichten.' Maar vandaag gaat het super.

12.20 uur: De Rijnsburgse Corrie Achterberg heeft zich flink uitgedost vandaag. Op haar rok staat een sticker met 'nog even doorzetten'. Gekregen van een meisje onderweg.

12.00 uur: De eerste Valkenburger: Ted van Rijswijk. Hij loopt 40 kilometer. 'De 50 daar begin ik niet aan. Dan moet ik veel meer trainen.' Hij heeft voor dit jaar, zijn vijfde keer, nog geen 100 kilometer afgelegd tijdens zijn training. 

11.55 uur: De Rijnsburgse Robert Nasveld loopt voor de eerste keer mee. 'Smaakt naar meer.'

11.50 uur: Robert Jan Meijvogel vindt het erg zwaar en kijkt al uit naar de finish. 'Al sinds dinsdag', lacht hij. De wandeling is erg pittig, maar hij heeft geen blaren die noemenswaardig zijn. De sfeer vindt hij top. Vooral de mensen langs de kant. De uitdaging zorgt ervoor dat hij de tocht al voor de 11e keer maakt. 'Je moet een beetje gek zijn om dit te doen.'

11.35 uur: Cor en Piet Rovers nemen een korte zitpauze, maar veel rust krijgen ze niet. Carolien zit er boven op!

11.25 uur: 

11.15 uur: Al een aantal Katwijkers gezien, maar nog geen Valkenburgers en Rijnsburgers? Waar blijven jullie?

10.40 uur: Stephan van Duijn loopt voor de 16e keer mee. Hij begon al toen hij 12 jaar oud was. 'Moe? Nee hoor. Maar ik moet nog een paar kilometer.'

10.35 uur: Alex van Rijn komt alleen langs gewandeld. 'Maar je loopt hier nooit alleen', verteld hij. Om zijn pols heeft hij een stokje tegen de zere vingers. Blaren heeft hij ook al, maar die wil hij pas aan het eind zien. Hij kijkt al uit naar vanavond, Dan kan hij lekker met zijn voeten in de zee. 

10.27 uur: Joke van Kampen van Elten loopt voor de 11e keer de Vierdaagse. Haar man voor de 10e keer, Ze lopen lekker door en voor de grote horde uit. Met het Kappie presentje zijn ze erg blij. Op naar de finish!

10.18 uur: De Katwijkse Peter loopt voor de 7e keer de Vierdaagse. 'Het blijft een takke eind', zegt hij. Hij blijft niet te lang plakken, want hij heeft trek in een pilsje. Snel door naar de finish.

10.05: Verslaggeefster Carolien heeft de eerste Katwijkse te pakken.

09.45 uur: Vergeet niet te zwaaien naar de kijkers :)

09.45: Het redactieteam staat klaar om alle Katwijkse wandelaars aan te moedigen! Om 10 uur gaan we live.

Afbeelding

Uit de krant