Het kunstwerk net na het aanbrengen in 2014.
Het kunstwerk net na het aanbrengen in 2014. Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Crowdfunding voor 3D-ansichtkaart

Algemeen

Kunstenaar Filip Mrvelj maakte vier jaar geleden op de hoek Koninginneweg-Drieplassenweg-Vuurbaakplein in Katwijk aan Zee een 3D-tekening. Een ansichtkaart, waar belangstellenden of toevallige passanten zelf deel van kunnen uitmaken. De jongens op de foto zitten op het trottoir, maar lijken op de strandstoel te zitten.

Het kunstwerk is na vier jaar behoorlijk vervaagd door zon, regen en schoenzolen, en kan wel een opknapbeurt gebruiken. Stichting Visserijdagen Katwijk liet de tekening vier jaar geleden maken als eenmalig en tijdelijk kunstwerk, maar een groot aantal bezoekers en inwoners van Katwijk is erg gesteld op de 3D-tekening.

Actie

Om het kunstwerk te redden, is stichting Cultuurpodium Kattekse CultUren een crowdfundactie begonnen. Er is 2.000 euro nodig om het kunstwerk door de kunstenaar te laten opknappen. De Wijkraad Katwijk aan Zee heeft 500 euro toegezegd en er worden nog fondsen aangeschreven, maar de rest moet via crowdfunding bij elkaar worden verkregen.

Opknappen

Filip Mrvelj gaat de straattekening vanaf komende maandag opknappen, daarin bijgestaan door Peter Westerink. Ze zijn dan in ieder geval tot donderdag dagelijks bezig op het pleintje op de hoek Koninginneweg-Drieplassenweg.

De schildering wordt deze keer voorzien van extra coating, waardoor die langer beschermd blijft tegen weersinvloeden en slijtage.

Wie wil bijdragen aan behoud van het kunstwerk, kan een donatie doen op www.kattekseculturen.nl / crowdfund-actie behoud-3d-kunstwerk.

Uit de krant