Dit team doet volgende week vrijdag live verslag van de Vierdaagse Nijmegen.
Dit team doet volgende week vrijdag live verslag van de Vierdaagse Nijmegen. Foto: Mark Ruis

Alles over Katwijk LIVE bij Nijmeegse Vierdaagse

Algemeen

Het grootste wandelspektakel van Nederland, de Nijmeegse Vierdaagse, gaat volgende week dinsdag (17 juli) weer van start. Alles over Katwijk is er deze keer bij. De redactie staat op de slotdag samen met die van De Katwijksche Post, De Rijnsburger en onlinezender 'I love Katwijk' langs het parcours bij dat andere Katwijk, Katwijk aan de Maas (Gemeente Cuijk).

De 102de editie van de wandelprestatietocht trekt traditioneel weer tienduizenden wandelaars, waardoor ook Katwijkers, Rijnsburgers en Valkenburgers. En minstens zoveel toeschouwers.

Vanuit heel de wereld komen de wandelaars naar Nijmegen om vier dagen te wandelen in de Waalstad en haar prachtige, bosrijke omgeving. Na vier dagen wandelen wacht de wandelaar op vrijdag 20 juli een glorieuze intocht over de Via Gladiola om daarna het welverdiende Vierdaagsekruis in ontvangst te nemen.

Live verslag

Dit keer zijn de redacties van De Katwijksche Post, De Rijnsburger, allesoverkatwijk.nl live dus ook aanwezig om de wandelaars uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg aan te moedigen en samen met de Katwijkse onlinetelevisiezender 'I love Katwijk' live verslag te doen van deze laatste wandeldag.

De lopers kunnen de redactieteams verwachten bij Katwijk aan de Maas (Gemeente Cuijk) in Noord-Brabant. De route gaat daar via de Cuijksesteeg en de brug over de Mookerplas linksaf de Kanaalweg op in de gemeente Mook.

De redactieteams staan direct na deze afslag de Katwijkse, Rijnsburgse en Valkenburgse wandelaars toe te juichen. 'We hopen op leuke ontmoetingen en zijn benieuwd naar de ervaringen van de Katwijkse wandelaars', zegt Carolien van Egmond van 'I love Katwijk'.

Kappie

Wie daar zin in heeft, kan bij de stand van De Katwijksche Post / I love Katwijk een koel drankje en versnapering halen, én de speciale Kappie Vierdaagse-herinnering, die de Katwijkse illustrator Bert van der Meij speciaal voor deze gelegenheid heeft gemaakt.

Via de livestream-uitzending kunt u dit vrijdag 20 juli meemaken via de Facebookpagina van 'I love Katwijk' en 'allesoverkatwijk'. De verwachtte doorkomsttijd van de 30 en 40 kilometerwandelaars is tussen 10.00 uur en 14.00 uur.

Uit de krant