Nieuw centrumgebouw Koningshof in gebruik | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pr

Nieuw centrumgebouw Koningshof in gebruik

Deze week is het nieuwe centrumgebouw van Vakantiepark Koningshof in Rijnsburg in gebruik. In een halfjaar tijd is de entree van de camping van de familie Kromhout grondig gewijzigd.

Na ruim 60 jaar, maken de verschillende gebouwen plaats voor één nieuw centrumgebouw, dat voldoet aan de eisen van deze tijd.

De architectuur van het nieuwe centrumgebouw doet denken aan een bloemenkas en bollenschuur ineen. Dat is te zien aan de vorm, het gebruik van veel glas, hout en de natuurlijke kleuren. Maar ook bijvoorbeeld aan de buizen in het plafond en de grote schuifpuien van glas. Rim: 'Een bewuste keuze, omdat het gebouw op die manier goed in het landschap past en de historie van de streek weerspiegelt'.

De sfeer binnen doet denken aan een marktplein of huiskamer. 'Het centrumgebouw moet een ontmoetingsplek worden voor onze gasten en de lokale bewoners', aldus Penny. In het nieuwe gebouw hebben niet alleen de receptie, wasserette en supermarkt hun plek. Je kunt er ook koffie halen aan de bar, even relaxen in de loungehoek of een pizza of patatje halen bij de snackcorner of dineren in het à-la-carte restaurant.

Buiten is een terras op het zuiden. Dat alle voorzieningen vanaf deze zomer bij elkaar zijn geplaatst, heeft veel voordelen. Voor zowel de gasten als voor de medewerkers is het overzichtelijk, efficiënt en bevordert onderling contact.

Broer en zus Pim en Penny Kromhout zijn de derde generatie in lijn die verantwoordelijk is voor de dagelijkse gang van zaken op het vakantiepark. Onder leiding van vader Flip en moeder Jenny maakte de camping een enorme groei door. Opa Jan Kromhout begon op zijn weilanden een camping omdat hij door een trap van een paard, niet langer als veehouder zijn brood kon verdienen.

De voormalige koeienstal met daarin het restaurant De Taveerne zal in het komende najaar worden gesloopt. Hetzelfde geldt voor het naastgelegen gebouwtje De Herberg, dat dienst doet als snackcafé. Menig Rijnsburger bewaart goede herinneringen aan deze twee nostalgische gebouwen. Onder meer door de zomerse vrijdagavonden met live muziek of kleinschalige familiefeesten van november tot maart. 'Dat kan straks nog steeds, maar dan in de nieuwbouw.'

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>