Winkels Katwijk geliefd bij dieven | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Winkels Katwijk geliefd bij dieven

De winkels in Katwijk zijn erg in trek bij winkeldieven. Vorig jaar is er 68 keer ingebroken. Veel meer dan bij winkels in omliggende gemeenten. Dat blijkt uit cijfers van de politie.

In de Bollenstreek steekt Katwijk met kop en schouder boven de rest van de dorpen uit. De gemeente Teylingen komt met 36 diefstallen het meest in de buurt van Katwijk. Winkeliers in Noordwijkerhout hoeven het minst te vrezen voor diefstal. Daar kwamen dieven maar 7 keer in actie.

In de stad is dat wel anders. In Leiden werd 323 keer wat gepikt uit de winkel.

Uit de cijfers blijkt ook dat maar een derde van de Katwijkse winkeliers aangifte doet van de winkeldiefstal. Maar 45 winkeliers deden aangifte van die diefstal.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>