Gemeenteraad voor behoud zebrapad bij Schelphoek | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Iedere schooldag maken kinderen (en ouders) gebruik van het zebrapad Schelphoek/Katwijkerweg.
Iedere schooldag maken kinderen (en ouders) gebruik van het zebrapad Schelphoek/Katwijkerweg. (Foto: Adrie van Duijvenvoorde)

Gemeenteraad voor behoud zebrapad bij Schelphoek

De gemeenteraad heeft vorige week donderdag unaniem ingestemd met een amendement van onder meer CDA voor behoud van het zebrapad bij de Schelphoek-Katwijkerweg in Valkenburg.

Het zebrapad zou verwijderd worden vanwege de herinrichting tot 30km-zone van de Katwijkerweg en Hoofdstraat in Valkenburg. 

Oversteekbewegingen

De gemeente heeft één dag de 'oversteekbewegingen' op het zebrapad bij de Schelphoek gefilmd en kwam op 63. Enkele weken geleden gaven omwonenden al aan, dat dat niet klopt. Een bewoner hield zelf een onderzoek en kwam uit om ruim honderd overstekers. 'De bewoners van de Schelphoek hebben overtuigend getoond dat de verkeersveiligheid van onder andere hun kinderen ook in de nieuwe inrichting het behoud van hun oversteekplaats rechtvaardigt', staat in het amendement.

Het zebrapad ter hoogte van Middenjoght blijft dus bestaan.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>