Afbeelding
Foto: pr gemeente Katwijk

Oppositie eist financieel plaatje van nieuw coalitieakkoord

Algemeen

De oppositiepartijen eisen een financiële doorrekening van de plannen van de nieuwe coalitie. Het coalitieakkoord werd woensdag gepresenteerd, maar de partijen vinden dat de financiële gevolgen nog ontbreken in dat akkoord.

In het akkoord is door CDA, SGP, ChristenUnie en GemeenteBelangen wel een hoofdstuk opgenomen over de financiën. De coalitiepartijen noemen de financiële situatie voor de komende jaren 'uitdagend en onzeker'. De coalitie wil de OZB verhogen met 10 procent en ook de parkeertarieven moeten stijgen.

Ontbreken

VVD, DURF, Hart Voor Katwijk, PvdA, D66, KiesKatwijk en fractie Smits verbazen zich over het ontbreken van de doorrekening. 'Naast de huidige financiële situatie van de gemeente Katwijk kosten ook uw beleidsvoornemens geld', schrijven de zeven fracties in een brief aan de coalitiepartijen. 'Op geen enkele wijze wordt inzichtelijk gemaakt waar de raad of de bevolking aan moet denken. Dit terwijl u wel al aangeeft dat de OZB en de parkeertarieven verhoogd gaan worden.'

5 juli

Het coalitieakkoord wordt donderdag 5 juli in de gemeenteraad besproken. Diezelfde avond worden ook de vijf nieuwe wethouders geïnstalleerd. De oppositie eist voor 5 juli meer duidelijkheid over de financiële gevolgen van het akkoord.

Afbeelding

Uit de krant