Afbeelding
Foto: Politie Haaglanden

Katwijker met nog 120 dagen celstraf opgepakt

Algemeen

Het EVA-Team van de eenheid Den Haag heeft vorige week donderdagochtend rond 11.00 uur in Katwijk een 39-jarige Katwijker aangehouden, die nog een celstraf van 120 dagen uit moest zitten.

De man werd veroordeeld voor een poging diefstal met geweld, gepleegd in 2016 maar wist tot op heden uit handen van de politie te blijven.

Leden van het EVA-Team begonnen begin in april met een onderzoek naar de verblijfplaats van de man. Uit dit onderzoek bleek dat hij zich met grote regelmaat op een bepaald adres bevond, maar werd daar meerdere keren steeds niet aangetroffen.
 

Vorige week donderdagochtend had het team meer geluk en konden ze de Katwijker alsnog in de woning aanhouden Hij werd overgebracht naar een politiebureau in Leiden en zal nu in de PI zijn celstraf van 120 dagen alsnog uit moeten zitten.

 

Het EVA-Team heeft sinds begin dit jaar voor de eenheid Den Haag ruim 40 moeilijk vindbare veroordeelden op weten te sporen en aan te houden. In totaal hadden deze veroordeelden ruim 55 jaar aan gevangenisstraf open staan.

(Bron: Politie Haaglanden)

Uit de krant