Katwijkse Haringtest gaat wel door | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Katwijkse Haringtest gaat wel door

Het AD mag dan stoppen met de jaarlijkse test van de Hollandse Nieuwe, De Katwijksche Post gaat er gewoon mee door. De Katwijkse Haringtest wordt voor het derde achtereenvolgende jaar gehouden, zaterdag 16 juni op het Andreasplein in Katwijk.

Voordat de Hollandse Nieuwe door het Katwijkse panel kritisch wordt gekeurd, moet eerst het traditionele eerste emmertje worden geveild. Dat gebeurt volgende week dinsdagmiddag in de visafslag van Scheveningen. Daar komt een groot aantal bedrijven bijeen om via een Amerikaanse veiling zoveel mogelijk geld bij elkaar te bieden.

De opbrengst van die veiling is altijd bestemd voor een goed doel. Dit jaar is dat Hulphond Nederland en die heeft haar bekende ambassadeurs Anita Witzier en Frits Wester ingeschakeld om de veiling te begeleiden. Witzier doet de presentatie, terwijl Wester de veilinghamer oppakt.

Vier dagen later, op zaterdag 16 juni, liggen de maatjesharingen op het bord van een Katwijks testpanel. Die Katwijkse Haringtest kan door belangstellenden van dichtbij worden meegemaakt, vanaf 11.00 uur op het Andreasplein.

Kijken én zelf proeven

Iedereen is dan welkom om een kijkje te nemen bij de verrichtingen van het testpanel. Wie zelf die vers aangelande zilte lekkernij wil proeven, komt overigens niet tevergeefs. Zo lang de voorraad strekt, is er voor de toeschouwer een harinkje aanwezig.

Tijdens de proeverij worden er opnames gemaakt voor de website Alles over Katwijk. In De Katwijksche Post verschijnt een uitgebreid verslag van de haringtest met daarin de mening van het Katwijkse panel.

Testpanel

Voor dat panel is de organisatie nog op zoek naar kritische haringhappers. Smult u elk jaar van de Hollandse Nieuwe en wilt u zitting nemen in dat panel, stuur dan een e-mail naar redactie@katwijkschepost.nl, onder vermelding van naam, leeftijd, adres en telefoonnummer.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>