Financiële problemen voor SKA na dramatisch eindejaarsfeest | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pr

Financiële problemen voor SKA na dramatisch eindejaarsfeest

Het nieuwjaarsfeest van Stichting Katwijkse Activiteiten (SKA) is dramatisch verlopen. Het jaarlijkse evenement op parkeerterrein bij de Noordduinen heeft een verlies gedraaid van 10.500 euro. De organisatie kan het tekort zelf niet opvangen en vraagt de gemeente om bij te springen. Die doet dat, mits het evenement zich aanpast aan de kleinere bezoekersaantallen.

SKA organiseert al jaren met vele vrijwilligers voor jongeren een eindejaarsfeest met jongerencentrum SCUM. Het evenement was voor de gemeente een succes en zorgde voor minder onrust, geweld en vernielingen tijdens de jaarwisseling. Maar het feest blijkt steeds minder geliefd bij de Katwijkse jongeren.

Tegenvallers

De organisatie heeft in februari een gesprek gehad met de burgemeester over de flink tegenvallende cijfers. De hoge verwachtingen werden niet waargemaakt. Van de 2.000 toegangskaarten werden er 1.500 verkocht, maar niet iedereen kwam daadwerkelijk naar het feest. Het evenement telde ongeveer 1.200 bezoekers waardoor ook de opbrengst uit consumpties tegen viel.

De teruglopende bezoekersaantallen zijn zorgwekkend voor SKA. De organisatie noemt als oorzaak de invoering van de kaartverkoop. Het evenement was voorheen gratis, maar de laatste jaren moesten bezoekers betalen om binnen te komen. Een andere reden die genoemd wordt, is de wijziging van de Drank- en Horecawet. Die wet bepaalt, dat jongeren onder de 18 geen alcohol mogen, waar dit voorheen 16 jaar was. De organisatie besloot na die wet dat het evenement alleen toegankelijk is voor jongeren boven de 18 jaar oud.

Minder subsidie

SKA ontvangt jaarlijks een subsidie van 25.000 euro van de gemeente. De financiële klap kan de stichting zelf niet te boven komen. De gemeente heeft besloten het verlies bij te leggen op voorwaarde dat de opzet van het evenement verandert. Het eindejaarsfeest moet onder andere kleiner worden. Het evenement krijgt dit jaar daarom 5.000 euro minder subsidie.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>