Rijnsburgse Boys mag geen beheerder huisvesten tegen vandalisme op sportpark | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pr
Rijnsburg

Rijnsburgse Boys mag geen beheerder huisvesten tegen vandalisme op sportpark

Rijnsburgse Boys mag geen beheerder huisvesten op sportpark Middelmors. De voetbalclub heeft veel last van vandalisme. Een beheerder in een van de gebouwen op de club zou dat kunnen verminderen, maar de gemeente steekt daar een stokje voor. Vreemd, vinden ChristenUnie (CU) en CDA. De partijen roepen het college van burgemeester en wethouders op om toch een beheerder toe te staan.

Vandalisme vormt op dit moment een groot probleem voor de Rijnsburgse voetbalvereniging. De club treft regelmatig vernielingen aan. Het bestuur dacht dit zelf op te lossen door een beheerder permanent op het terrein te laten verblijven. De gemeente staat deze oplossing niet toe, omdat het in strijd is met het bestemmingsplan.

Sociale controle

CU en CDA denken net als Rijnsburgse Boys dat een beheerder op het terrein voor meer sociale controle zorgt. Het is een goedkopere en efficiëntere oplossing dan steeds tijdelijke extra surveillance en bovendien 'vele malen kansrijker', vinden de partijen.

Zij zijn blij dat de club het heft in eigen handen neemt en zelf met een oplossing komt.

De twee vragen het college af te wijken van het bestemmingsplan, op grond van 'dringende redenen'. Ook willen de partijen weten welke alternatieven er anders zijn, om de overlast te bestrijden.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>