Rijnsburgers sparen voor AED | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Adrie van Duijvenvoorde
Rijnsburg

Rijnsburgers sparen voor AED

Buurtbewoners in Rijnsburg sparen voor een eigen AED in de Burgemeester Meijboomstraat. De Rijnsburgse Jess Helling is een crowdfundingsactie gestart om het apparaat naar de buurt te halen.

De 28-jarige ambulancemedewerkster weet hoe belangrijk het is om snel een AED beschikbaar te hebben. Als iemand een hartstilstand heeft, moet er zo snel mogelijk gehandeld worden. Een AED vergroot de overlevingskans van een slachtoffer aanzienlijk.

Via platform BuurtAED.nl kunnen buurtbewoners samen geld inzamelen voor een AED. Voor het hulpmiddel is 2.681 euro nodig. Het platform investeert al 1.052 euro. Voor het resterende bedrag moet de buurt zelf sponsors vinden.

Hartveilig Wonen

Helling wil de AED na aanschaf direct aansluiten bij het project Hartveilig Wonen. Dit project beschikt over een netwerk van AED´s en vrijwilligers die kunnen reanimeren. Wanneer de meldkamer van 112 een oproep binnen krijgt van een hartstilstand, worden de zogenoemde burgerhulpverleners in de buurt opgeroepen. Via een bericht krijgen de vrijwilligers de locatie van het slachtoffer en de dichtstbijzijnde AED door.

Op dit moment is er inclusief de steun van BuurtAED.nl, zo´n 1.400 euro ingezameld.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>