Een presentatie van Stichting Knarrenhof in Katwijk.
Een presentatie van Stichting Knarrenhof in Katwijk. Foto: Piet van Kampen

Kans voor Knarrenhof in Rijnsburg

Algemeen

Eerder is in een bijeenkomst van de gemeenteraad gesproken over bijzondere woonvormen. Er is gezocht naar een plek om de stichting Knarrenhof een kans te geven om haar ideeën te realiseren. Deze plek is gevonden in Rijnsburg bij de locatie Hof Korte Vaart waar de voormalige Julianaschool en Vijverhofschool staan. De stichting wordt door het college uitgenodigd om een idee uit te werken voor deze locatie.

"De gemeente is actief op zoek gegaan naar een geschikte locatie voor deze bijzondere woonvorm. Door het woonconcept verder uit te werken voor deze plek kunnen wij beoordelen of een Knarrenhof op deze locatie echt iets te bieden heeft." geeft wethouder Krijn van der Spijk aan.

Dunavie

Voor deze locatie is eerder een overeenkomst gesloten met Dunavie. Zij zouden hier 30 sociale huurwoningen realiseren. Dunavie heeft aangegeven bereid te zijn om de overeenkomst op te schorten zodat er voldoende tijd is om uit te zoeken of een Knarrenhof past op deze locatie. De stichting Knarrenhof heeft tot 1 oktober 2018 de tijd om het informatieve plan aan te bieden.

Voorwaarden

Omdat het idee was om op deze locatie sociale huurwoningen te maken, moet stichting de Knarrenhof in hun plan zorgen voor een zo hoog mogelijk percentage sociale woningen. Daarnaast moet er ook voldaan worden aan de geldende parkeernormen. En als laatste is aangegeven dat de gemeente de voormalige Julianaschool als bestaand historisch schoolgebouw graag wil behouden. Verbouwen van het pand heeft dan ook de voorkeur.

Stichting Knarrenhof

De stichting Knarrenhof  is een voorbeeld voor bijzondere woonvormen voor ouderen. Een Knarrenhof is gebaseerd op de hofjes van vroeger maar met het gemak van nu. Door een combinatie van ouderwets burenfatsoen en nabuurschap is het idee is dat ouderen in zo'n hofje langer zelfstandig kunnen blijven wonen.

Uit de krant