Wim en Mien zestig jaar getrouwd: voor én met elkaar | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Mien en Wim van Egmond waren maandag jl. 60 jaar getrouwd.
Mien en Wim van Egmond waren maandag jl. 60 jaar getrouwd. (Foto: Piet van Kampen)
Rijnsburg

Wim en Mien zestig jaar getrouwd: voor én met elkaar

Maandag 28 mei. Een memorabele dag voor Wim van Egmond (85) en Mien van Egmond-van Delft (84). Tijdens een zeer geanimeerd gesprek blikken zij terug op een lang huwelijksleven dat op deze dag een mijlpaal bereikte. Een diamantje aan de ketting die hen voor het leven aan elkaar verbond.

Van Egmond en Van Delft. Op voorhand zou je denken dat het geboren en getogen Rijnsburgers zijn. Mis dus. Het geldt alleen voor bruidegom Wim die in Rijnsburg het levenslicht zag, maar de wieg van Mien stond in Katwijk aan de Rijn. Waren de twee hun tijd van de gemeentelijke fusie ver vooruit en waren de dorpsgrenzen al verlegd? Zij ontmoetten elkaar tijdens een jeugddienst in de Gereformeerde Kerk van Valkenburg. Een Rijnsburgse jongeman en een Katwijk-Bins meisje die in Valkenburg door Cupido getroffen werden. Jaja, het kan verkeren. 'Ik zat achter haar en vond het een leuke griet', lacht Wim schalks. Kort daarna zagen zij elkaar weer en de liefdesvlam ging branden. Ook in het stemlokaal kwamen zij elkaar tegen en 'Ik stem nog steeds op haar', doet Wim nog een vrolijke duit in het zakje. De vitale bruid: 'Joh, het ging allemaal automatisch'. Dus volgde er later- het kan haast niet anders- automatisch de dag waarop zij elkaar de ringen omschoven op de 28e mei 1958. 'Een leuke bruiloft die we met de hele familie in Drievliet vierden', weet Mien nog als de dag van gisteren.

Brood op de plank

Na de trouwdag betrok het stel een tot woning verbouwde stal aan het Overrijn in Katwijk. Daar werden Gert, Leo en Annet geboren. De vierde telg, Mieke kwam later in de Burggravenlaan ter wereld. De familie werd uitgebreid met 11 kleinkinderen en 1 achterkleinkind. Om voor het brood op de plank te zorgen werkte Wim – hoe toepasselijk- bij bakker Chris Heemskerk aan de Sluisweg in Katwijk aan Zee, een job die hij voor het huwelijk al vervulde en tot aan zijn pensioen zou volhouden. Vanwege lange arbeidstrouw werd hij Koninklijk onderscheiden. Inmiddels woont het echtpaar al ruim 43 jaar in de Nassaulaan in Rijnsburg. 'We zitten hier best', benadrukt de bruidegom en Mien knikt bevestigend. Het was hard werken voor Wim en Mien zorgde behalve voor de kids ook voor haar moeder. Zij herinneren zich mooie vakanties aan het Gardameer en in Zwitserland. Als Wim naar de filmclub- zijn hobby was- zat Mien vaak te handwerken als leuk tijdverdrijf. De tijd verdreef en de jaren vlogen. Jaren waarin zij geen geheimen voor elkaar kenden. 'Veel respect is erg belangrijk', is de levenswijsheid van Mien en Wim onderstreept dat 'de liefde heel belangrijk is'. Om dit huwelijksjubileum luister bij te zetten gaat de familie volgend weekend gezellig met elkaar naar Spijs en Wijn. Zoiets moet goed worden gevierd.

Door Piet van Kampen

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>