Afbeelding
Foto: AOK

Initiatiefnemers RijnPark Katwijk willen plek in groenbeleid

Algemeen

De initiatiefnemers van RijnPark Katwijk willen graag onderdeel worden van het nieuwe Groenbeleidsplan. Dat schrijven zij in een brief aan de gemeenteraad.

Rijnsburgers Dik de Mooij en Ben Rijnten pleiten voor een stadspark op de Kwakelwei in Katwijk Binnen. Het gebied tussen de Burggravenlaan, Oude Rijn en Additoneel Kanaal willen zij 'een educatieve- en recreatieve functie geven'. Ze zijn bang dat het groen in Katwijk anders ten onder gaat aan bebouwing.

CDA-raadslid Adger van Helden heeft eerder dit jaar aan het college van burgemeester en wethouders gevraagd, wat de plannen zijn met dit gebied. De wethouder liet toen weten dat de gemeente geen plannen heeft om daar initiatieven te ondernemen en ook geen geld wil steken in de ontwikkeling van het gebied.

Die Kwakelwei is eigendom van het Hoogheemraadschap van Rijnland en die wil het verkopen.

Vergunning

De Mooij en Rijnten vragen de gemeente om geen vergunningen af te geven voor nieuwe activiteiten in dat gebied. In ieder geval niet voordat er een plan op tafel ligt voor het behoud van de groene en recreatieve functie in die omgeving.

RijnPark Katwijk wil daarom onderdeel worden van het Groenbeleidsplan 2019-2029. Het huidige groenbeleid loopt volgend jaar af. 'Wij verwachten veel van het nieuwe, nog te schrijven, Groenbeleidsplan 2019-2029 en zullen hieraan graag waar mogelijk ondersteuning en input geven, samen met anderen die 'groen' hoog in het vaandel hebben staan', aldus de initiatiefnemers.

Uit de krant