Links Wouter-Jan Vroegindeweij ontvangt de petitie van Martin Noort. Frank van Delft kijkt toe.
Links Wouter-Jan Vroegindeweij ontvangt de petitie van Martin Noort. Frank van Delft kijkt toe. Foto: Piet van Kampen

Meerderheid raad steunt motie kinderpardon

Algemeen

Staatssecretaris Mark Harbers van Justitie en Veiligheid kan binnenkort een gepeperde brief van de gemeente Katwijk verwachten. Daarin wordt hij opgeroepen 'om te komen tot een oplossing voor de gewortelde kinderen die langer dan vijf jaar in Nederland verblijven'.

De gemeenteraad schaarde zich vorige week donderdag in meerderheid achter de motie 'kinderpardon' van de ChristenUnie (CU). De motie wordt ingediend, nadat eerder die avond bijna 500 handtekeningen van actiecomité 'Katwijk Kinderpardon' waren overhandigd aan plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad Wouter Jan Vroegindeweij.

De motie is aangenomen met 18 stemmen voor (CU, CDA, D66, GemeenteBelangen, KiesKatwijk en PvdA) en 13 stemmen tegen (DURF, Hart Voor Katwijk, SGP en VVD).

Kinderpardon

In 2012 kwam er een Kinderpardon om er voor te zorgen, dat kinderen die al langer dan vijf jaar in Nederland verblijven, weer uitgezet zouden worden. Maar de regels worden zo strikt toegepast, dat het merendeel van de aanvragen voor een pardon worden afgewezen.

Lees meer in De Katwijksche Post

Uit de krant