Piet Heemskerk, vierde van links, heeft het toernooi van BV Agnes gewonnen.
Piet Heemskerk, vierde van links, heeft het toernooi van BV Agnes gewonnen. Foto: pr

Rijnsburger Piet Heemskerk wint biljarttoernooi BV Agnes

Algemeen

Aan het jaarlijkse biljarttoernooi van Biljartvereniging Agnes dat van 11 tot 18 mei gehouden werd deden dit jaar weer veel leden van de Rijnsburgse biljartvereniging "De Bogaert" mee.

Dit toernooi werd door Rijnsburger Piet Heemskerk op overduidelijke wijze gewonnen. Na eerst in de halve finale Cor van Steijn in 18 beurten achter zich te hebben gelaten herhaalde hij dat kunststukje in de finale tegen Joop de Gier (Zwanenburg) in 16 beurten. Jan Rotmensen (De Bogaert) moest in zijn wedstrijd om de 3e en 4e plaats tegen Cor van Steijn nog 1 carambole maken, terwijl zijn tegenstander nog 45 caramboles moest maken. Toch lukte het Cor van Steijn om er een verlenging uit te slepen. In de verlenging trok Cor van Steijn zijn sterke slotakkoord door en legde daarmee beslag op de 3e plaats.

In de troost- of verliezersronde behaalde Cor Verlaan (BV Agnes) op verrassende wijze de 1e plaats. Hij sloot daarmee een sterk toernooi af. Jan Riemens (Sport) werd tweede, gevolgd door, Hans Willemse (BV Agnes) n Clemens Berg (BV Agnes).

Uit de krant