Naast suppen zijn verschillende andere watersporten uit te proberen tijdens de Watersportdag. | Foto: PR
Naast suppen zijn verschillende andere watersporten uit te proberen tijdens de Watersportdag. | Foto: PR Foto: Cor de Mooy

Gratis watersporten uitproberen op de Oude Rijn

Algemeen

De verschillende watersportverenigingen van de kustplaats presenteren zich op zaterdag 26 mei met een leuk en actief programma tijdens de Katwijkse Watersportdag.

De activiteiten vinden plaats op het terrein van de KRB aan de Kanaaldijk en het terrein van Rijnland naast de oude loods van de KNRM (Rijnmond 200). Hier staan stands van de deelnemende verenigingen en bedrijven. De Katwijkse Zeeverkenners hebben hier voor de jongere watersporters leuke activiteiten, zoals het zelf bouwen van een zeilbootje. Katwijk Events verzorgt schminken en de Rabobank sponsort een springkussen.


Verder kun je met surfclub Katwijk suppen, kun je kanoën met aquasports. Er wordt door KWV Skuytevaert een zeilareana aangelegd en jonge geïnteresseerden kunnen hier kosteloos kennismaken met het zeilen in de optimist. Er kan gezeild worden met een lelievlet van de Zeeverkenners. Ook roeiverenigingen Ferox en het Pulletje zijn van de partij. 

Voor de adrenalinejunks is er de mogelijkheid om tegen een kleine vergoeding een vlucht op een flyboard te maken. Er kan natuurlijk kan er ook rustig meegevaren worden met sloepjes van Marina Rijnsburg. De KRB, KNRM, Gear Freak watersportartikelen en surfschool Pro-intro zijn aanwezig op het terrein of op het water om te laten zien wat zij in huis hebben.

Bij de jachthaven vanaf steiger 1, recht tegenover het evenemententerrein, kun je sup-yoga doen om 13.30 uur met de Surfkaravaan. De honden suples zal plaatsvinden om 15.00 uur.

Neem voor sup en kanoactiviteiten in ieder geval zwemkleding mee. Wetsuits zijn eventueel te leen. Er zijn mogelijkheden tot douchen bij de jachthaven.

Na het sporten, varen, kijken en beleven kan er gekeken en geproefd worden bij de jachthaven bij de makreelrokers. Uiteraard is het terras van Jachthavenpaviljoen Het Roer Om open. Op het evenemententerrein wordt eten en drinken verzorgd door de snackkar. Er is muziek van Zeemanskoor K.W.V. Skuytevaert.
Het programma duurt van 12.00 tot 16.00 uur.

Uit de krant